Ga naar hoofdinhoud

Fors juryverschil weerhoudt Karin Pettersson niet van zege

Karin Pettersson, hier met Cleopatra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Karin Pettersson en Apple King K (v. Lovis Corinth) kregen vandaag op de Subtopwedstrijd in Beuningen te maken met een fors juryverschil van 64 en 72 procent. De gemiddelde score voor de Inter I-proef kwam uit op 68,42% en daarmee wonnen ze de gecombineerde Lichte Tour-rubriek, waarin Joyce Lenaerts als tweede eindigde met Farewell III (v. Farewell) die een Prix St. Georges reed die beloond werd met 68,36%.

“Het puntenverschil was natuurlijk jammer, maar dat kan gebeuren”, vertelt Karin Pettersson na afloop van haar Intermédiaire I-proef met Apple King. “Het ging vandaag heel fijn en hij wordt langzaamaan steeds sterker. Voor mijn gevoel was het ons beste proef tot nu toe.”

Tegen de omheining

In het achterwaarts kwam Apple King tegen de omheining aan maar verder was het een nagenoeg foutloze proef waarbij de appuyementen, de stap en de series met hoge punten werden beloond. “Eén pirouette voelde wat minder en de uitgestrekte draf zou nog wat mooier kunnen”, vervolgt de kritische amazone. “Veder hadden we geen grote fouten en ik ben absoluut heel tevreden.”

Geen haast

Pettersson kocht Apple King drie jaar geleden van een vriendin die besloot om te stoppen met rijden. Vervolgens startte het duo in het Z1, ZZ-Licht en ZZ-Zwaar. “Het eerste jaar was wel wat moeizaam maar daarna is het snel gegaan. Inmiddels doet hij bijna alles van de Grand Prix maar het is nog niet safe genoeg om de overstap te maken. De Inter II duurt dus nog wel even, maar ik heb geen haast”, aldus Pettersson die eerder op het hoogste niveau reed met Cleopatra (v. Cavalir) .

GP-merrie Cleopatra

Over de inmiddels negentienjarige merrie Cleopatra vertelt ze: “Ze is nog steeds super fit maar naar mijn idee vindt ze de wedstrijden niet meer zo leuk. Ze heeft ooit eerder een veulen gehad en ik zou heel graag met haar fokken, maar helaas komt haar hengstigheid niet op gang. Vorig jaar hebben we het twee keer geprobeerd en nu laten we het maar zo.”

Joyce Lenaerts

Joyce Lenaerts stuurde Farewell III, die ze voor haar Spaanse leerling Juanjo Santiago Castells rijdt, naar 68,36% in de Prix St. Georges. In het gecombineerde klassement betekende dat een tweede plaats.

Kasey Perry-Glass

De olympische amazone en regerend Amerikaans kampioene Kasey Perry-Glass, die met Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) deel uitmaakte van het team in Rio en het winnende team van de Nations Cup in Rotterdam, maakte vandaag in de Lichte Tour haar debuut met Mistico TM (v. Donnerball). Dat verliep matig met een score van 62,89%. De inmiddels tienjarige vosruin Mistico heeft weinig wedstrijdervaring en werd eerder bij de junioren uitgebracht door de Spaanse ruiter Juan Matute.

ZZ-Zwaar

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Fleur Hovers won met Bolero DVB (v. Jazz) de eerste proef met 62,50% en was daarmee de enige combinatie die een winstpunt behaalde. De tweede proef kwam op naam van Anoek op den Kamp. Zij stuurde de veertienjarige BWP-merrie Delta van de Voortbossen (v. Saros van ’t Gestelhof) naar 60,43%.

Lees ook:
Nikki Schaap knalt naar 71,45%: ‘Ik denk dat we klaar zijn voor het NK’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook