Ga naar hoofdinhoud

Franziskus wint internationaal GP-debuut

Ingrid Klimke met FranziskusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Ingrid Klimke plaatste zich met de negenjarige Franziskus al voor de Louisdor Cup-finale in Frankfurt volgende maand, door op de selectiewedstrijd in Wiesbaden een nationale Grand Prix te winnen met ruim 75 %. Vandaag ging het duo er in Munchen op hun eerste internationale GP-start er ook met de overwinning vandoor. Thamar Zweistra zette voor Nederland het beste resultaat neer, zij werd zevende.

De zege was niet helemaal unaniem vandaag  voor de Duitse amazone. Toch was de uiteindelijke score van 71,620%, die de goedgekeurde zoon van Fidertanz kreeg, ruim een procent hoger dan die van de nummer twee, Franziska Stieglmaier. Stieglmaier kwam aan de start met de twaalfjarige Lukas (v. Lagiator) en kwam uit op 70,340%. Het duo dat in 2016 de Piaff Förderpreis won voor combinaties onder de 25, werd door twee van de juryleden bovenaan geplaatst.

Top vijf

Klimke en Stieglmaier waren de enigen, die uitkwamen op een score van boven de zeventig procent in deze Grand Prix-proef. Sascha Schulz eindigde met de negenjarige Lusitano-hengst Dragao (v. Unico) op de derde plek met een score van 68,280%. Het duo uit Luxemburg werd gevolgd door Amanda Hartung met Dresscode Black (v. Don Frederico) uit Oostenrijk met een score van 67,940%. Victoria Michalke maakte met Dance On OLD (v. Dream of Heidelberg) de top 5 compleet met in totaal 67,320%.

Nederlanders

Zweistra was met de negenjarige Hexagon’s Double Dutch een van de twee Nederlandse combinaties in deze Grand Prix. De goedgekeurde Johnson-zoon kwam uit op totaal 66,980% en dat was goed voor de zevende plaats. Saskia Maertens viel net buiten de prijzen met Legend of Loxley (v. Lord Loxley I) en eindigde met 63,560% op de negende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook