Ga naar hoofdinhoud

Frederike Gotink: ‘Fantastisch om samen zo alles door te kunnen lopen’

Frederike Gotink stuurde de tienjarige Gribaldi-dochter Caraat vanmorgen in beide ZZ-Zwaar proeven op de Subtop-wedstrijd in Westervoort naar de overwinning. In de eerste proef bleef ze met 65,36% ruim een procent voor  op Femke Beljon en de KWPN-hengst Briljant (v. Uphill). Jill Huijbregts schreef de gecombineerde U25/Grand Prix-rubriek op haar naam.

“Over beide proeven was ik heel tevreden, ondanks we nog wat kleine foutjes hadden”, begint Gotink haar verhaal. “De pirouettes gingen nog niet optimaal. Thuis gaan ze goed, maar ze mist nog de kracht om ze in de proef precies op dat moment goed te kunnen draaien. Het beeld mag wat meer gedragen en bergop voor hogere scores.”

Overstap

Het doel van de amazone is om de overstap naar de Lichte Tour te maken. “Caraat heeft zeker de potentie om 70%-scores te kunnen lopen.  Als ze weer wat meer kracht heeft dan wil ik graag de overstap maken. Dit is voor mij de eerste keer op dit niveau en het is heel leuk voor de ervaring. Het is fantastisch om samen zo alles door te kunnen lopen”, aldus de leerlinge van Carolien Reverdink.

De score in de tweede proef bedroeg 64,64%. In deze proef was er dubbel succes voor Chris Epskamp, die tweede werd met Wubels Zw (v. Rubels) en derde werd met Wish (v. Riverman).

Negen

Jill Huijbregts zag haar U25-proef beoordeeld worden met 70,23%. “Dit was voor oefenrondje voor het Nederlands kampioenschap van volgend weekend. Hoewel de eners nu stuk gingen, gingen de andere dingen nu zo goed dat we toch op de 70% uitkwamen. Ik had ook een negen voor een pirouette, heel bijzonder! Het is geen paard dat uitblinkt in expressie, maar hij komt op dit niveau heel goed tot zijn recht”, aldus een enthousiaste amazone.

De Grand Prix van Jean-René Luijmes en de Sandreo-zoon Aswin was goed voor 68,55% en de tweede plaats.

Lees ook: Femke Beljon en Winningmood met groot puntenverschil naar de winst

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook