Ga naar hoofdinhoud

De Frel boven de 70 in GPS Hickstead; Nederland nog steeds 3e

Stephanie de Frel, hier met ZanyoFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De scores van de top vier van de Grand Prix Special in Hickstead lagen dicht bij elkaar. Stephanie de Frel reed een gemiddelde van 70,667% bij elkaar, slechts 0,4% minder dan winnaar Pierre Volla en Badinda Altena. Daarmee kan de amazone spreken een zeer succesvolle eerste Nations Cup-wedstrijd. Naamgenote Stephanie Peters eindigde net buiten de top vijf.

Eén van de vijf juryleden was het niet met zo’n collega’s eens en waardeerde de proef van De Frel en Beach Boy (v. Sorento) met de achtste plaats, tegenover een eerste, tweede en twee derde plaatsen. Het afwijkende percentage van dit jurylid haalde de score van de combinatie een kleine procent naar beneden.

Hogere score

Ook Peters wist haar score van gisteren te verbeteren door Bernardau (v. Uptown) naar 69,706% te sturen. Daarmee kwam ze tot de zesde plaats.Morgen in de kür op muziek komen Jean-René Luijmes en Katja Gevers van start.

Nederland nog steeds derde

Nederland staat na de Grand Prix Spécial nog steeds derde met 351,013 punten.  Frankrijk gaat aan de leiding met 354,581 punten, gevolgd door de Verenigde Staten (352.095). Met dergelijke kleine verschillen is er nog van alles mogelijk in de kür morgen.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor de tussenstand van de landenwedstrijd

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook