Ga naar hoofdinhoud

Gal, Minderhoud en Heijkoop naar Lyon

Ze had het niet gepland, maar Daniëlle Heijkoop gaat wel degelijk naar de finale van de Reem Acra Wereldbeker. "Het was helemaal niet mijn doel, maar nu ik geplaatst ben, gaan we natuurlijk naar Lyon!"

Daniëlle Heijkoop verkeert eind april in het gezelschap van Edward Gal (tweede in de West-Europese liga) en Hans Peter Minderhoud (gedeeld zesde). De Rotterdamse amazone dankt haar kwalificatie aan de ‘drie ruiters per land’-regel. Fabienne Lüttkemeier heeft de pech dat landgenote Helen Langehanenberg als titelverdedigster in Lyon aan de start zal verschijnen. Nu haar andere landgenotes Isabell Werth (derde in de eindstand) en Jessica von Bredow-Werndl (vierde) ook gekwalificeerd zijn, gaat er een streep door de naam van Fabi Lüttkemeier en schuift Daniëlle Heijkoop door naar de negende plek, precies de laatste startplaats voor een West-Europese combinatie.

Of olympisch en Europees kampioene Charlotte Dujardin met Valegro in Lyon aan de start komt is nog niet zeker. Nationale federaties kunnen tot 1 april een wild card aanvragen.

Na Indoor Brabant kan de eindstand van de West-Europese liga worden opgemaakt:

1) Tinne Vilhelmson

2) Edward Gal

3) Isabell Werth

4) Jessica von Bredow-Werndl

5) Anna Kasprzak

6) Hans Peter Minderhoud

6) Nanna Skodborg Merrald

8) Fabienne Lüttkemeier

9) Marcela Krinke Susmelj

10) Daniëlle Heijkoop

11) Charlotte Dujardin

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook