Ga naar hoofdinhoud

Gelderse hengst Vitens loopt in Z1 rijpaarden eruit

De Gelderse goedgekeurde hengst Vitens (Parcival x Zep) van Stal Hofs uit Westendorp staat zijn mannetje tussen de rijpaarden. Liseon Kamper komt tegenwoordig in de Z1 dressuur uit en won afgelopen week twee proeven.

Op het avondconcours in Varsseveld schreef de zesjarige Vitens een proef op zijn naam met 222 punten. In de andere proef haalde hij 207 punten, goed voor de vijfde prijs. Op de Achterhoekse Paardedagen in Zelhem scoorde de vos met zijn rijke voorhand op zaterdag tweemaal 219 punten. Dat leverde hem een eerste en een achtste prijs op.

Vitens debuteerde op 5 april en sloot toen beide proeven winnend af. Hij is een van de weinige Gelderse hengsten die in de sport worden uitgebracht. Op dit moment zijn er dertien beschikbaar voor de fokkerij van het Gelders paard, waarvan Rubus B (v. Ahoy) Z2 dressuur is geklasseerd en Parcival (v. Koss) met Maaike Lassche in de lichte tour dressuur uitkomt.

Bron: De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook