Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd internationaal debuut voor Van der Meer en President’s First Apple

Update
Patrick van der Meer met First Apple. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Patrick van der Meer kan terugkijken op een geslaagd internationaal debuut met President's First Apple (v. Vivaldi). Op CDI St. Truiden verscheen de combinatie in de rubriek voor 7-jarige dressuurpaarden in de baan en sloot hun debuut af met een score van 76,8%. Joyce Lenaerts greep bij zowel de vijf- als zesjarigen de winst. 

Vorig jaar stuurde Van der Meer de Vivaldi-nakomeling nog naar de tweede plek bij de Pavo Cup voor zesjarigen. Afgelopen januari debuteerde de combinatie voor het eerst in de Subtop. In het ZZ-Zwaar maakten ze direct naam door al een aantal keren met het oranje lint huiswaarts te keren.

Ook vandaag liet het duo van zich horen. Met name de galoptour leverde vele achten op, waarbij de middengalop zelfs met een negen werd beoordeeld.

‘Apple-paarden’

Voor de ruiter is dit het tweede succes in een paar dagen tijd met fokprodukten uit de fokkerij van Nico van Maaswaal. Halfzus Gold Apple (v. Totilas), net als First Apple komend uit Grand Prix-merrie Oogappel, stuurde de ruiter op de IBOP in Barsingerhorn naar een totaal van 84 punten.

Lenaerts aan zet

Bij de vijfjarigen noteerde Joyce Lenaerts met Hero (v. De Niro) een score van 69.600%. Voor de draf ontving De Niro-nakomeling met een acht het hoogste cijfer. Voor de galop kon de jury een 7.8 kwijt, terwijl de aanleg een 7.2 opleverde. De vijf voor de stap drukte de score waardoor het percentage onder de 70% bleef.

Lenaerts reed ook bij de zesjarigen de ring binnen. Met George (v. Johnson) kwam ze uit op een totaalscore van 76.400% waarbij de Johnson-nakomeling met name in de draf overtuigde. Daarvoor kon de jury een 8,5 kwijt, terwijl de galop, gereden zijn in het algemeen en aanleg dikke zevens opleverden. Op de stap liet de ruin wat punten liggen, daarvoor verscheen een 6.8 op het scorebord.

Bekijk hier een gedeelte van de proef van Patrick van der Meer:

Klik hier voor de uitslagen.  

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.