Ga naar hoofdinhoud

Gonçalo Carvalho wint Grand Prix München met Lusitano

Gonçalo Carvalho ier met RubiFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Portugese ruiter Gonçalo Carvalho, voormalig nummer één van Portugal, heeft gisteravond met zijn achtjarige Lusitano-merrie Batuta (Quixote x Icaro) de Grand Prix in München gewonnen. Hun score bedroeg 71,40%. In deze rubriek die als kwalificatie geldt voor de Grand Prix Special die zondag verreden wordt, verwees Carvalho de Duitsers Ellen Schulten-Baumer en Hubertus Schmidt naar de tweede en derde plaats.

De juryleden waren niet eensgezind over de klassering van Gonçalo Carvalho met Batuta. De vijf juryleden bedeelden de combinatie met een eerste, tweede, derde, vierde en vijfde plaats. Door de uitschieter van 77% van het Oostenrijkse jurylid Lang, was de eerste plek nipt voor Carvalho. In de top drie lagen de scores dicht bijeen. Met 71,26% volgden Ellen Schulten-Baumer en Grosso’s Gentle (v. Grozzo Z) op de tweede plaats. Hubertus Schmidt en Hedelunds Mefisto (v. Michellino) werden derde met 71,16%. Het Oostenrijkse jurylid zorgde ook in de beoordeling van Schmidt voor een uitschieter. Waar de overige juryleden Schmidt rond de 72% toebedeelden, vond Lang de proef van Schmidt slechts 65,40% waard.

De achtjarige Lusitano-merrie Batuta maakte begin dit jaar haar internationale Grand Prix-debuut onder de Spaanse ruiter José Antonio Garcia Mena. Afgelopen zomer onderging de merrie een ruiterwissel en kwam toen onder het zadel van Gonçalo Carvalho. De 32-jarige Portugees schitterde eerder in de internationale ring met een Lusitano. De ruiter leidde de Lusitano-hengst Rubi (v. Batial) op vanaf jong paard tot de internationale Grand Prix. Het duo was meerdere malen opgenomen in het Portugese team en nam o.a. deel aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 en de Europese kampioenschappen in Herning in 2013, waarna hij Rubi met pensioen liet gaan.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook