Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-debuut Isabell Werth en Anne Beth goed voor ruim 70%

Anne Beth, hier nog onder Diederik van SilfhoutFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Grand Prix-debuut van Isabell Werth en de KWPN-merrie Anne Beth (v. Oscar) op CDI Münster was goed voor de vijfde plaats. Het duo reed een score van 70,10% bij elkaar in de K+K Cup. Dorothee Schneider stuurde Sammy Davis jr. naar de afgetekende overwinning en bleef daarmee voor op Helen Langehanenberg.

De proef van Schneider en de San Remo-zoon was goed voor 75,60%. De elfjarige Sammy Davis jr. won eind afgelopen jaar nog de Louisdor Cup-finale in Frankfürt. De energieke hengst beschikt over een goede piaffe- en passagetour en een goed gebruik van het voorbeen. De juryleden waren het alle vijf met elkaar eens en de combinatie unaniem op plaats één.

Vriendelijk voorgesteld

Helen Langehanenberg mocht zich met Damsey FRH op plaats twee opstellen. De Hannoveraans-gefokte zoon van Dressage Royal werd op vriendelijke wijze voorgesteld door zijn amazone, die de goedgekeurde hengst inmiddels ruim een jaar onder het zadel heeft. Met 73,20% bleven ze een fractie voor op Anabel Balkenhol en Heuberger TSF.

Revanche

De Trakehner-hengst van Imperio eindigde onlangs nog op een teleurstellende zesde plaats in de finale van de Louisor Cup, waarin het duo tegen een aantal dure fouten aanliep. Met 72,74% en plaats drie kon Balkenhol zich vandaag enigszins revancheren.

Beatrice Buchwald kwam met Daily Pleasure (v. De Niro) uit op 71,20% en nestelde zich daarmee op plaats vier; net achter Balkenhol, maar voor haar trainster en voormalig werkgeefster Werth.

Anne Beth

De proef van Isabell Werth en de twaalfjarige Oscar-dochter Anne Beth, die voorheen werd uitgebracht door Diederik van Silfhout en Lisa Müller, debuteerden met 70,10%. De juryleden puntten redelijk gelijk, met score variërend van 69,00% tot 71,20%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook