Ga naar hoofdinhoud

Hanzon met AES-hengst Double D naar PSG-winst

Theo Hanzon met Double D
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Dordrecht werd de hoogste score neergezet door Theo Hanzon en de AES-goedgekeurde hengst Double D. Met de Lord Leatherdale-zoon reed hij 71,51% bij elkaar. Britney Schut stuurde What's Up (v. Wie Weltmeyer) naar de tweede plaats en won met Deco (v. Painted Black) de landenproef voor junioren.

Hanzon bracht Double D voor de vierde keer aan start. “De percentages gaan iedere keer verder omhoog. Vandaag voelde hij bij het losrijden al heel fijn en in de proef kon ik dat gevoel mooi vasthouden. In de draftour blijft hij constant in de zelfde takt en mooi gedragen. Vooral de schouderbinnenwaarts lukte goed en leverde een negen op”, vertelt de ruiter enthousiast.

Veel achterbeen

In de galop slopen nog wat kleine foutjes. “In de zigzag in galop bleef de aanleuning bij de wissel niet helemaal mooi en in de series mogen de wissels wat rechter blijven. Double D heeft veel achterbeengebruik in de galop en daardoor is dat misschien wat moeilijker, maar dat is uiteindelijk juist de kwaliteit waarnaar je op zoek bent.”

Verkoop

De hengst staat bij Hanzon met het oog op de verkoop. “Het is een heel imponerend paard met veel aanleg voor piaffe en passage. Volgend weekend hebben we de derde selectie voor het NK dressuur en daar hoop ik me voor te selecteren. Zolang hij er nog is geniet ik zeker nog van hem”, aldus Hanzon.

Nicky Star twee keer in de prijzen

In de eerste ZZ-Zwaar proef kwam Bianca Fokker-Van Vliet met Espresso van de Zoomvliet (v. Lord Leatherdale) als winnares naar voren met 64,71%. Marianne van der Vorm won met Endy BH (v. De Niro) de tweede proef met 61,71%. Nicky Star mocht tweemaal het rode lint in ontvangst nemen voor haar proeven met Equinova’s Diva.

De Grand Prix werd gewonnen door Kim Schmid en de Metall-zoon Pharmahorse Theodoor, haar score bedroeg 68,35%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.