Ga naar hoofdinhoud

Heike Kemmer leidt landenwedstrijd dressuur

Heike Kemmer met Bonaparte

Heike Kemmer BonaparteDankzij Heike Kemmer nam Duitsland vandaag in de Grand Prix de leiding in de landenwedstrijd dressuur tijdens CHIO Aken. Ze scoorde ruim 72% met Bonaparte. Edward Gal staat met Interfloor Next One individueel voorlopig op de vierde plek, achter Victorie Max-Theurer met Augustin OLD en Patrick Kittel met Floresco NRW.

Edward Gal scoorde bijna 68%. Jeannette Haazen reed met Nartan ruim 66%. Daarmee staat Nederland op dit moment derde in de landenwedstrijd. Gal reed een correcte proef zonder fouten, maar hij durfde net niet genoeg van zijn 13-jarige ruin (Jazz x Le Mexico) te vragen om er een uiterst sprankelende proef van te maken. Jeannette Haazen reed met Nartan (Jazz x Le Faquin) wel gedurfd en haalde er uit wat er in zat. Daardoor ontstond ook het foutje in de changementen om de twee. Morgenochtend rijden Alex van Silfhout met Luxform’s Nimbly en Adelinde Cornelissen met Parzival (reserve voor de Olympische Spelen) de Grand Prix.

Nederland verschijnt niet met het beste team aan de start. Teammanager Mariëtte Sanders besloot de olympische paarden niet aan de start te brengen omdat CHIO Aken niet past in de voorbereiding voor de Spelen.

Tussenstand teams:
1. Duitsland – 139.000%
2. Zweden – 135.208%
3. Nederland – 134.583%

Klik hier voor alle uitslagen

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook