Ga naar hoofdinhoud

Heike Kemmer leidt landenwedstrijd dressuur

Heike Kemmer met Bonaparte

Heike Kemmer BonaparteDankzij Heike Kemmer nam Duitsland vandaag in de Grand Prix de leiding in de landenwedstrijd dressuur tijdens CHIO Aken. Ze scoorde ruim 72% met Bonaparte. Edward Gal staat met Interfloor Next One individueel voorlopig op de vierde plek, achter Victorie Max-Theurer met Augustin OLD en Patrick Kittel met Floresco NRW.

Edward Gal scoorde bijna 68%. Jeannette Haazen reed met Nartan ruim 66%. Daarmee staat Nederland op dit moment derde in de landenwedstrijd. Gal reed een correcte proef zonder fouten, maar hij durfde net niet genoeg van zijn 13-jarige ruin (Jazz x Le Mexico) te vragen om er een uiterst sprankelende proef van te maken. Jeannette Haazen reed met Nartan (Jazz x Le Faquin) wel gedurfd en haalde er uit wat er in zat. Daardoor ontstond ook het foutje in de changementen om de twee. Morgenochtend rijden Alex van Silfhout met Luxform’s Nimbly en Adelinde Cornelissen met Parzival (reserve voor de Olympische Spelen) de Grand Prix.

Nederland verschijnt niet met het beste team aan de start. Teammanager Mariëtte Sanders besloot de olympische paarden niet aan de start te brengen omdat CHIO Aken niet past in de voorbereiding voor de Spelen.

Tussenstand teams:
1. Duitsland – 139.000%
2. Zweden – 135.208%
3. Nederland – 134.583%

Klik hier voor alle uitslagen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook