Ga naar hoofdinhoud

Heiline’s Danciera gaat op herhaling in Deens kampioenschap

Heiline's Danciera (v. Fürstenball) met Carina Cassoe Krüth Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Heiline's Danciera (Fürstenball x De Niro) mocht eerder dit jaar al brons in ontvangst nemen op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden en toonde in de kwalificatieproef voor de finale van het Deens kampioenschap wederom haar kwaliteit. Carina Cassøe Krüth reed de merrie naar 85,06% en nam daarmee ruimschoots de leiding bij de zevenjarigen.

De merrie die gefokt is uit de volle zus van Dancier, won vorig jaar al het kampioenschap voor zesjarigen en lijkt nu wederom rechtstreeks op de overwinning af te stevenen. In de kwalificatieproef kreeg ze onder andere een 9,3 voor de draf, een 9,5 voor de rijdbaarheid en een 9,2 voor de aanleg als dressuurpaarden.

Grand Galaxy Win galoppeert naar negen

KWPN-hengst Grand Galaxy Win (Apache x Jazz) werd onlangs aangeschaft door Charlotte Jorst, maar blijft voorlopig nog bij Andreas Helgstrand op stal staan. In de kwalificatieproef liep hij onder Severo Jurado Lopez met 79,78% naar de tweede plaats, mede te danken aan de negen voor zijn grote galoppade.

Dubbel succes voor Cassøe Krüth

Vorig jaar won Red Diamant (Blue Hors Romanov x Dream of Heidelberg) met Carina Cassøe Krüth in het zadel zilver bij de zesjarigen, en is nu wederom van een finaleplaats verzekerd. De hengst liep 79,53% bij elkaar en mocht daarmee op plaats drie aansluiten, net achter Grand Galaxy Win.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook