Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand koopt Fiontini terug als Lopez’ troef voor Tokio

Fiontini, hier onder Severo Jurado Lopez. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Andreas Helgstrand verkocht Fiontini (Fassbinder x Blue Hors Romanov) in oktober 2016 aan de Zweedse amazone Beata Söderberg. Nu heeft Helgstand de drievoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden gedeeltelijk teruggekocht. Hiermee is de achtjarige merrie zekergesteld voor Jurado Severo Lopez met als doel de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Fiontini is nu eigendom van Helgstrand Dressage en de Deense Stutteri Evo. “Fiontini is zonder twijfel een heel speciaal paard en ze heeft alle kwaliteiten voor de internationale sport. Ze heeft drie jaar achter elkaar op het WK voor jonge paarden haar talent laten zien. We zij er van overtuigend dat Fiontini de top kan bereiken op de Spelen van 2020”, zegt Andreas Helgstrand.

Hoge verwachtingen

De Fassbinder-dochter behaalde haar successen onder Helgstrands stalruiter Jurado Severo Lopez en die kan nu blijven beschikken over de merrie. “We zij heel blij dat Fiontini bij ons op stal blijft en het plan is dat Severo de training voortzet”, vervolgt Helgstrand. ” Ze zijn een prachtige combinatie en we hebben hoge verwachtingen van hun toekomst samen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HelgstrandDressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook