Ga naar hoofdinhoud

Hennie Roffel pakt beide prijzen in Inter II

Hennie Roffel, hier op archiefbeeld met Arcadia's Citha-Utopia. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hennie Roffel kan met een gerust hart aan haar wedstrijdpauze beginnen. Op de Subtopwedstrijd in Benningbroek reed de amazone haar paarden Arcadia's Beautiful Girl (v. Osmium) en Arcadia's Ziron (v. San Remo) vanmiddag naar de eerste en tweede plaats in de Intermédiaire II. De proef met de Osmium-merrie was goed voor 69,54% en voor haar verrichting met de zoon van San Remo werd 65,13% genoteerd. Beide scores waren goed voor een nieuw persoonlijk record.

Hennie Roffel reed vandaag met Beautiful Girl pas voor de derde keer de Intermédiaire II. De eerder behaalde scores werden ruimschoots verbeterd. “Rijden op dit niveau is nieuw voor mij en ik moest ook echt leren om deze proef vloeiend te rijden. Er zijn natuurlijk nog dingen die beter en mooier kunnen maar voor nu ben ik heel tevreden”, aldus een blije Roffel na afloop. De uitgestrekte stap leverde een mooie 8,5 op en ook de piaffe en passage scoorden hoog.

De 34-jarige Roffel is inmiddels zeven maanden zwanger en zodoende was de wedstrijd in Benningbroek voorlopig haar laatste. “Ik rij mijn paarden thuis nog rustig door zo lang als dat voor mij gaat. Volgend jaar na de bevalling gaan we weer een verdere planning maken.”

Grand Prix

In de Grand Prix, beoordeeld door jurykoppel Peter Bonhof en Herman Smit, pakten Petra Logger-Beers en Odame K het oranje lint. De 19-jarige topfitte Jazz-merrie liep een score van 66,05% bijeen. Het duo werd op de hielen gezeten door Nicky Broxterman en Rousseau-zoon Watoushi. Herman Smit zag in deze combinatie de winnaar maar het werd met een gemiddelde score van 65,95% de tweede plaats.

Inter I

In de kleine groep Intermédiaire I ging de strijd tussen Daniëlle Keur en Eva van der Linde. Met een score van 64,80% trok Keur met River’s Modor nipt aan het langste eind. Van der Linde en de door haar familie gefokte Belle Lady Texel waren goed voor 64,67%. De vier overige combinaties in deze rubriek wisten geen voldoende score te behalen.

Prix St. Georges

In deze rubriek reed Jolanda Leonhardt-Glimmerveen naar de hoogste score. Met haar Krack C-nakomeling Cousin Vinnie behaalde de amazone 65,29%. Daniëlle Keur en River’s Modor sloten met 64,87% aan op de tweede plaats. Eva van der Linde en Belle Lady Texel mochten met precies dezelfde score als in de Prix (64,67%) nu de derde prijs in ontvangst nemen.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook