Ga naar hoofdinhoud

Hennie Roffel verlaat Stal Larmoyeur en begint voor zichzelf

Exclusief
Hennie Roffel, hier op archiefbeeld met Arcadia's Citha-Utopia. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Subtop-amazone Hennie Roffel heeft besloten om Stal Larmoyeur te verlaten en voor zichzelf te beginnen. De amazone was voorheen succesvol met paarden van Stal Arcadia en switchte in mei vorig jaar naar de stal van Ted Kop Jansen. Eind augustus werd bekend gemaakt dat ze het team van Stal Larmoyeur ging versterken.

De voornaamste reden voor het vertrek bij de stal van Grand Prix-amazone Christa Larmoyeur is de reisafstand. “Ik ben veel onderweg en sta vaak in de file”, vertelt Roffel. “Vijf dagen in de week reizen, twee kinderen waarvan de jongste net een jaar is en dan ook nog de wedstrijden wordt een beetje teveel van het goede. Daarnaast geef ik veel les, waardoor ik dus weinig thuis ben.”

Nieuwe start

Roffel heeft besloten om voor zichzelf te beginnen. “Ik heb thuis een goede accommodatie en wil per 1 maart graag voor mezelf beginnen. Hoe ik het allemaal ga invullen, ben ik nog niet zeker van. Het is even afwachten wat er op m’n pad komt en wat ik aangeboden krijg.”

De amazone neemt twee paarden mee naar haar stal. De Friese hengst Gerke fan Oostenburg, die ze uitbrengt in de Z1 en voorbereidt op de Z2 en de zevenjarige Eyecatcher, een nazaat van Tuschinski. “Dit paard rijd ik voor eigenaren en het is de bedoeling dat deze ook uitgebracht gaat worden”, aldus Roffel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.