Ga naar hoofdinhoud

Hinne overleden aan koliek

Hinne (Tsjerk x Falke)
Foto De Paardenkrant

De Friese hengst Hinne 427 (v. Tsjerk 328) is gisteravond overleden aan de gevolgen van koliek. De hengst van fokker en eigenaar familie Bos uit Waaxens werd maandag geopereerd in de kliniek in Wolvega en doorstond de nacht goed. Dinsdag verslechterde echter de situatie en is hij overleden.

De tienjarige Hinne bediende dit seizoen nog zo’n honderd merries. Hij was bovendien succesvol in de sport met Maarten van Stek. Ze waren opgenomen in het B-kader van de aangepaste sport en afgelopen maand wonnen ze nog brons op het NK in Hoofddorp. Hinne zou binnenkort ook met Ingeborg Klooster in de ring verschijnen.

Bron: Horses / Stalhouderij Meijer

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook