Ga naar hoofdinhoud

Hoogste dagscore voor Kim Thijssen en Gameboy

Kim Thjssen met Gameboy - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Het is te merken dat het seizoen ten einde komt. Zaterdag in Heiloo was er een beperkte animo voor de subtopwedstrijd. In elke rubriek kwamen slechts enkele combinaties aan start, al was  het ZZ-Zwaar met 17 starts wel aardig goed vertegenwoordigd. Kim Thijssen, die met Gameboy onlangs haar rentree maakte na jarenlang blessureleed, zette in de Grand Prix met 65,76% de hoogste dagscore neer. 

Thijssen, die nu inmiddels een stuk of drie keer weer op het hoogste niveau is gestart met Gameboy, presteert telkens heel constant en scoort iedere keer solide in de 65%. Zo ook weer in Heiloo. Daarmee verwees ze Gita Hoogers met Brooklyn naar een tweede plek. De proef van Hoogers werd gewaardeerd met een score van 63,80%.

Nouwens op een na beste dagscore

De een na hoogste dagscore werd behaald door Liza Nouwens die met Veni Vidi Vici een hele constante Intermédiaire I-proef reed waar weinig fouten in zaten. Met 65,44% won ze de gecombineerde Intermédiaire I/ Prix St. Georges rubriek, al kwam Ellen van Gastel met haar talentvolle Astrid aardig in de buurt me teen score van 65,07%. Jade Oord won met Chireine de jeugdrubriek als enige deelneemster.

In de andere gecombineerde Intermédiaire I/ Intermédiaire II-rubriek won tevens een Intermédiaire I-combinatie. Priscilla van der Poel kreeg van de juryleden 63,53%, terwijl Wilma Wernsen met Estupendo 63,02% kreeg in de Inter II, en daarmee won Van der Poel met Barrichello.

Wisselende kopgroep

In het ZZ-Zwaar waren de uitslagen over twee proeven iets wisselend. In de eerste proef won Kirsten van Wezel met Vice Versa (v. Vitalis) met 63%, maar in de tweede proef eindigde ze als tiende. Ook Nikita Piazzini, die in de eerste proef tweede werd met Visalis met 62,21%, kende een mindere tweede proef en werd elfde. Kim Thijssen daarentegen reed wel aardig constant en werd met Dion Johnson (v. Johnson) een keer derde en een keer vierde. Ook Sabrina van Oostenrijk en Falero (v. Florencio I) eindigden beide proeven in de prijzen.

Uitslagen subtop Heiloo.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.