Hoogste score in Zware Tour voor Debora Pijpers - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoogste score in Zware Tour voor Debora Pijpers

Update II
Debora Pijpers met Blof. Foto: Melanie Brevink
"Ik weet nu wat m'n huiswerk is!",  reageert Debora Pijpers nadat ze vandaag met Blof (v. Uptown) de gecombineerde Zware Tour-rubriek op de Subtopwedstrijd in Dordrecht won. De U25-proef was voor het duo een 'oefenrondje' voor het NK volgende maand en leverde een fraaie score van 68,14% op.

“We mochten eigenlijk starten op het CHIO Rotterdam afgelopen weekend maar omdat de U25-rubriek daar niet doorging wilde ik toch nog een keer de ring in voor het NK”, legt Pijpers uit. “Ik ben super blij met m’n proef en het was al weer veel beter dan vorige maand in Roosendaal.” De piaffe, passage en overgangen waren vandaag goed voor meerdere achten. “Daar scoorde Blof echt op, het ging nu in de proef zoals hij het thuis ook kan. Hij was ook scherp genoeg waardoor we mooi op de plek konden piafferen. Uit voorzichtigheid reed ik daarin nog iets voorwaarts en het kan dus eigenlijk nóg beter op de plek”, analyseert de kritische leerling van Coby van Baalen. In het galopgedeelte waren de series foutloos en prachtig bergop maar voor één van de dubbeltellende pirouettes werd een drie genoteerd. “Dat was echt mijn eigen fout want die draaide ik te snel. Ik moet zelf nog wat handiger worden in de pirouettes en weet nu m’n huiswerk”, lacht ze.

Doel Grand Prix

Omdat de focus van Marlies van Baalen momenteel op andere paarden ligt, mocht Pijpers plaats nemen in het zadel van Blof. “Ik ben natuurlijk super blij met de kans om zo’n geweldig paard te mogen rijden. Uiteindelijk is het de bedoeling om met hem Grand Prix te gaan starten. Dat wordt dan een nieuwe stap en m’n eerste keer in de Grand Prix”, vertelt Pijpers over haar plannen met de tienjarige Uptown-zoon die eigendom is van Coby van Baalen, Marian Dorresteijn en haar partner Hennie Broekhuizen. Pijpers deed met haar Hannoveraan Look at Him en de dit voorjaar overleden Contango-zoon Now I’m Here al eerder ervaring op in de U25.

Brons twee keer tweede

Ashley van Megen-Brons reed de beste Grand Prix-proef en eindigde in het gecombineerde Zware Tour-klassement als tweede. Haar proef met de tienjarige SB San Diego (v. Sandro Classic) leverde een score van 67,40% op. Ook in de Prix St. Georges behaalde Brons het tweede resultaat. In deze proef kreeg ze met Painted Black-ruin SB Detroit een fout in een van de series waarop ze besloot deze opnieuw te rijden. De oefening leverde een twee op en een aftrek van twee punten, wat de score drukte.
In de Prix St. Georges was de zege voor Andrea Villaverde die met haar Don Frederico-dochter Cartier 65,79% liet noteren. Suzanne Albers-Peinemann en Anderson P (v. Painted Black), die een halfbroer is van de KWPN-hengst Zhivago, noteerden net als Brons een score van 63,55%.

Inter I voor Kooijman

Het oranje lint in de Intermédiaire I was voor Stephanie Kooijman, die op de wedstrijdlocatie van De Randhoeve in Dordrecht een thuiswedstrijd reed. What’s Up (v. Wie Weltmeyer) is in bezit is van haar werkgever en Kooijman rijdt de Duitse vos nu ruim een jaar. Het jurykoppel liet 68,68% voor de mooi gecontroleerde proef noteren.

Te Lindert pakt dubbel in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar was Monique te Lindert in beide proeven een maatje te groot voor de concurrentie. Met de merrie Linderts Dancing Dream, die vandaag pas haar derde wedstrijd in deze klasse liep, wist de leerlinge van Daniëlle Heijkoop en Jeff Heijstek de mooie scores van 69,36% en 66,39% bijeen te rijden. Marije van den Heuvel en Albert Nap deden ook goede zaken in deze klasse. Van den Heuvel reed haar Donovan van Kairos (v. Oscar) in de eerste proef naar naar het rode lint (64,57%) en in de tweede proef naar de vijfde prijs (64,86%). Nap en zijn Valeron-nazaat Cadfael werden derde en tweede met 63,71% en 66,93%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook