Ga naar hoofdinhoud

Houdini La Haya en Imposant W winnaars Van der Sande Dressuurtalent

Bart Veeze met Imposant W, winnaar VSN Trofee 2016
Afgelopen weekend werd de Stal van der Sande Dressuurtalent 2017 competitie verreden. Juryleden Marian Dorresteijn en Alex van Silfhout beoordeelden over twee dagen de vier- en vijfjarige dressuurpaarden. In de finale werden de paarden door Dinja van Liere overgereden. Bij de vijfjarigen kwam Krack C-nakomeling Houdini La Haya als winnaar uit de bus, terwijl bij de vierjarigen niemand om VSN-winnaar Imposant W (v.Wynton) heen kon. 

Houdini La Haya scoorde onder Olga Boucher achten op de basisgangen en plaatste zich zo voor de finale waarin Van Liere de paarden nogmaals testte. Daarin imponeerde de ruin zo dat hij Haley B, die na de eerste presentatie onder Marlou de Ruyter aan de leiding ging, naar de tweede plek verwees.

Heracles (v. Jazz), voorgesteld door Pim Candel, eindigde op gepaste afstand op de derde plek. Katja Gevers verdiende met Highlander (v. Don Schufro) ook een plek in de finale. De combinatie belandde uiteindelijk op de vierde plek.

Ultieme 100 punten voor overrijden

Bij de vierjarigen was er een combinatie die met kop en schouders boven de rest uitstak: Imposant W en Bart Veeze. De combinatie ging na de eerste presentatie al aan de leiding en de 100 punten die de Wynton-zoon van Van Liere voor het overrijden kreeg, deed nog een flinke duit in het zakje voor de eindoverwinning.

Inoraline W (v. Johnson), in de VSN-finale nog goed voor de vijfde plek, werd met Lisanne der Nederlanden nu tweede. Everdale leverde twee nakomelingen die in de top vijf belanden. Imposant LH (v. Everdale) met Benjamin Maljaars werd daarvan de beste gevonden en werd als derde geplaatst. Halfzus Icacia-Peternella werd met Suzanne Glas vierde. Icerole DVB (v. Desperados FRH) met Jos Hoogendoorn in het zadel, liep afgelopen december al naar een hoge Ibop score en liet nu opnieuw van zich horen door vijfde te worden.

Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.
Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook