Ga naar hoofdinhoud

Imke Schellekens-Bartels rijdt CJ naar een topscore op Inter II debuut

Imke Schellekens - Bartels met CJ

Amper een maand geleden maakte Imke Schellekens-Bartels haar wedstrijdrentree in de ring na haar zwangerschapsverlof. Dit deed ze met Wenicienta, die voorheen door Dominique Filion in de Grand Prix werd uitgebracht. Schellekens-Bartels heeft de smaak te pakken en verscheen vandaag weer in de ring op de subtop in Delft. Ditmaal werd Wenicienta vergezeld door CJ (v. Johnson), waarmee Schellekens-Bartels een top debuut reed in de Intermédiaire II en een winnende score van maar liefst 73,16% neerzette.

Met deze score voerde de amazone uit Hooge-Mierde de Zware Tour rubriek aan. Laurens van Lieren, waar Schellekens-Bartels in het verleden al vele malen vaker de sportieve strijd mee is aangegaan,  werd tweede met Zingar Northside (v. Gribaldi). Hun Grand Prix-proef werd beloond met 69,50%, wat de hoogste score was in de Grand Prix. Knap derde werd Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz), waarmee ze in de U25 aan start kwam en 68,66% realiseerde. De vierde plek was voor Imke Schellekens-Bartels, ditmaal met Wenicienta, met een score van 67,15% in de Grand Prix. Zeker noemenswaardig is het resultaat van Yoeki Bos die met Vivaldi, het voormalig Grand Prix-paard van Mark van den Donk, vijfde werd door haar score van 67,04% in de Intermédiaire II.

Brouwer en Van Kollenburg verdelen oranje linten

In de Lichte Tour waren er oranje linten voor Annemarie Brouwer-Dijkstra met Fifty Fifty en Neelke van Kollenburg met Boolya SVK (v. Krack C). Annemarie Brouwer-Dijkstra reed de pas zevenjarige Vivaldi-nakomeling naar 68,55% in de Prix St. Georges, wat tevens de hoogste score was in de Lichte Tour. Met dit resultaat stond de amazone dik 3% boven de nummer twee in haar rubriek, Vivienne Bos met Baronijke-L (65,20%). Daniëlle Heijkoop werd met 64,47% derde in de Prix St. Georges met Emerald.

Van Mierlo en Andeweg wisselen stuivertje

In het ZZ-Zwaar wisselde Daniëlle van Mierlo en Jordy Andeweg stuivertje om de eerste en tweede plek met hun bijna naamgenoten Elvita Utopia en Elvira, beide nakomelingen van Jazz. Daniëlle van ierlo won de eerste proef met haar elegante Evita Uthopia. Ze bleef met een score van 66,86% dik een procent boven Andeweg. In de tweede proef werd het spannender. Hier won Jordy Andeweg met een kleine voorsprong. Hij reed zijn goeddravende Elvira, die al veel talent laat zien voor de verzameling, naar een score van 65,86%, terwijl de proef van Van Mierlo werd beloond met 65,79%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Uitslag subtop Delft.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl/Manege de Prinsenstad: M. Offerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook