Ga naar hoofdinhoud

Imke Schellekens na winnende rentree: ‘Ik heb zéker nog ambities’

Imke Schellekens, hier met Toots. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een afwezigheid van anderhalf maakte Imke Schellekens-Bartels vandaag op de Subtopwedstrijd in Werkendam haar rentree in de ring. Dat deed de topamazone met de veertienjarige merrie Wenicienta (v. Rosario). De kersverse combinatie kwam tot een score van 65,90% en won daarmee de Grand Prix.

Imke Schellekens heeft Wenicienta, die eerder werd uitgebracht door Dominique Filion en Tatiana Makarova, nu een paar maanden onder het zadel. Over haar debuut met de merrie vertelt ze: “Eigenlijk was ik zelf wel tevreden en voor dat het anderhalf jaar geleden was dat ik in de ring reed, viel het me niet tegen.”

Niet verleerd

“Gelukkig verleer je het niet helemaal”, lacht de amazone. “In de communicatie met Wenicienta wil ik graag nog wat dingetjes verder afgestemd hebben maar we hadden een mooie piaffe en passage en het hele drafwerk was goed, waarbij ze mooi los en energiek bleef.”

Hard afgestraft

In de galop kreeg het duo een fout in de eners en in de wissel na de uitgestrekte galop. “Ik vind dat we wel hard zijn afgestraft op die fouten en ben een beetje teleurgesteld met de score. Dit is niet een percentage waar je heel blij van wordt, maar ik ben tevreden hoe Wenicienta voelde en dat geeft hoop voor de toekomst. Ze is een heel stoer paard en en ik denk dat het echt goed kan gaan komen.”

Ambities

Schellekens heeft in haar carrière alles al gereden maar heeft zeker nog ambities in de sport. “Daar was ik zelf ook wel benieuwd naar, maar ik was heel gemotiveerd om de ring weer in te rijden. Ik wil niet alleen rijden om mee te doen maar als het goed genoeg is heb ik zeker weer internationale ambities. Op de laatste wedstrijd met Toots scoorden we 75 procent. Dat is natuurlijk wat anders dan de 65 procent van vandaag maar ik heb de drive om er alles uit te halen”, aldus de gemotiveerde amazone.

Partner worden

Het doel van de eigenaren van  is verkoop maar zolang de merrie er is, rijdt Schellekens haar door. “Ik heb de kans met haar en die pak ik graag aan. Ze heeft natuurlijk twee ruiterwissels gehad en het is een kwestie dat we partner worden met elkaar. Wenicienta heeft een sterk karakter en gaat wel eens de discussie aan, maar ik heb het gevoel dat ze het voor me gaat doen en dan zien we wel hoe goed het wordt”, besluit de amazone die van plan is thuis verder huiswerk te maken en binnen een paar weken opnieuw de ring in te rijden.

Van den Broek

Sylvia van den Broek won op eigen terrein de gecombineerde Lichte Tour-rubriek. Met de door haar ouders gefokte Selevia’s Champion (v. Tuschinski) behaalde de amazone, die op de Selevia Hoeve ook voor Laurens van Lieren rijdt, 65,66% in de Prix St. Georges. Nel Rensen en Dodi (v. Zidane) reden een Prix St. Georges die beloond werd met 64,93% en de tweede prijs.

Van der Vorm

In het ZZ-Zwaar deed Marianne van der Vorm goede zaken. Met de achtjarige merrie Endy BH (v. De Niro), die gefokt werd uit NMK-kampioene Andy (v. Jazz), won de amazone de eerste proef met een score van 64,71%. In de tweede proef noteerde het duo met 63,43% ook de hoogste score maar door het met de young riders gecombineerde klassement eindigden ze in deze proef als tweede achter young rider Johan Kral. Hij kwam met de achtjarige ruin Eugene (v. Special D) tot 64,41%.

Andeweg

Jordy Andeweg reed zich met Elvita (v. Jazz) ook twee keer in de prijzen. In het ZZ-Zwaar reed hij de vosmerrie met 64,07% naar de tweede plek en bij de young riders met 62,83% naar de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook