Ga naar hoofdinhoud

Inferno geeft met bijna 90% Imagine het nakijken

Inferno (v. Everdale) met Quinty Vossers - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Quinty Vossers en de Everdale-zoon Inferno vormden dit jaar de verrassing van de Pavo Cup, waarin ze het zilver wegkaapten voor de neus van de Dream Boy-dochter Imagine en haar ruiter Bart Veeze. In de Subli-voorselectie in Emmeloord herhaalden Vossers en haar donkerbruine ruin dat kunstje opnieuw. Met 89,6% werd het een afgetekende overwinning voor de combinatie.

“Een cijferlijst met gewoon alleen maar negens voor Inferno, en een acht voor mij”, grapt de jonge Quinty Vossers. Daarmee doelt ze op de acht voor haar houding en zit, naast de acht negens die de combinatie kreeg, onder andere voor alle drie de basisgangen en de aanleg als dressuurpaard.

Imagine tweede

Regerend Subli Cup-winnares Imagine moest daarmee wederom haar meerdere erkennen in Inferno. Ze kwam met 85,4% de ring uit. Eerder dit jaar versloeg ze haar halfzus Ivoli-E (die in 2017 de overwinning in de Pavo Cup-finale opeiste) in de finale op Jumping Amsterdam. Dat wordt dit jaar dus een spannende finale.

Derde prijs voor Hanzon

Het witte lint bij de vijfjarigen in Emmeloord ging naar Theo Hanzon en de Wynton-zoon Igitur van het Goorhof. De pas onlangs gecastreerde zwarte liep 79,6% bij elkaar. De jury was van mening dat de ruin heel bewerkbaar is, maar in galop nog wat krachtiger zou mogen doorspringen.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook