Ga naar hoofdinhoud

Isabell bezorgt Duitsland gouden teammedaille

Isabell Werth SatchmoIsabell Werth reed zojuist met Satchmo een fraaie Grand-Prixproef. Ze scoorde 76.417 %. Ook Satchmo oogde gespannen, maar Isabell loste dit op door vriendelijk en gedurfd voorwaarts te rijden. Door de score van Isabell eindigde Duitsland meer dan een procent hoger dan Nederland en ging de Nederlandse equipe wederom met het zilver naar huis. De Deense equipe verdiende het brons.

De oefening die de ultieme verzameling vereist, de piaffe, kwam twee keer niet optimaal uit de verf. De verruimingen en de zigzag-appuyementen in draf daarentegen, reed Isabell erg mooi.

Isabell reageerde op de winst voor haar Duitse team tegen onze Horses.nl-verslaggever Fabian Brockötter: ,,Dit is een heel bijzondere medaille, gezien de voorbereiding ervoor. Ik had veel stress tijdens de trainingen, toen Satchmo steeds zo schrok van het grote scherm in de ring. Op papier heeft het Nederlandse team schitterende resultaten, daar win je niet zomaar van. Op de Olympische Spelen gelden nou eenmaal andere wetten. En die wetten, die golden dit keer niet voor ons, maar voor de Nederlanders. Ze reden fouten in de proeven die ze normaal niet zouden rijden.” Isabell is blij met de gouden teammedaille. Ze weet nu wat ze wil voor de rest van de wedstrijd. ,,Ik ga nu vol voor individueel goud.”

Waar de scores tussen de juryleden bij Anky van Grunsven bijna vier procent uit elkaar lagen, zat de jury bij Isabell dichter op elkaar. Isabell kreeg de laagste punten van het Nederlandse jurylid, de heer Fouarge: 75.625 %, ze kreeg de hoogste score van het Amerikaanse jurylid, Gary Rockwell (77.708 %).

Einduitslag landenwedstrijd Grand Prix:
1 Duitsland 72,916 % (goud)
2 Nederland 71,750 % (zilver)
3 Denemarken 68,875 % (brons)

Uitslag individueel:
1 Isabell Werth met Satchmo, 76,417 %
2 Anky van Grunsven met Salinero, 74,750 %
3 Heike Kemmer met Bonaparte, 72,250 %

5 Imke Schellekens-Bartels met Sunrise, 70,875 %
11 Hans Peter Minderhoud met Nadine, 69,625 %

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook