Ga naar hoofdinhoud

Jean-René Luijmes rijdt naar 70,16% in Hickstead: ‘Ik was wel zenuwachtig’

Exclusief
Jean-René Luijmes won met Aswin de Grand Prix. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nederland ging niet als favoriet naar de FEI Nations Cup-etappe in Hickstead, Rien van der Schaft zei vorige week zelfs nog dat de ruiters vooral voor de ervaring gingen, niet voor een prijs. Maar nu lijkt het er toch op dat Nederland wel eens in de prijzen kan vallen. Stephanie de Frel reed Beach Boy naar 69,52%, Stéphanie Beek-Peters stuurde Bernardau naar 69,58% en Jean René Luijmes, die met een geleend vrachtwagentje naar Hickstead vertrok, zette met Aswin de op één na hoogste score tot nu toe neer in de Grand Prix: 70,16%. "Hij stond er echt fijn aan", zegt de ruiter. 

Luijmes reed als derde Nederlander binnen. Stephanie de Frel en Stéphanie Beek-Peters hadden toen al scores neergezet van dik in de 69%. “Doordat die dames echt sterk hadden gereden, werd ik wel een beetje zenuwachtig. Ik wilde toch ook minstens aan die score komen. Maar Aswin pakte eigenlijk heel fijn aan. Hij was wat scherper dan op het NK. Daar reed ik in de Grand Prix heel voorzichtig, nu heb ik wat gedurfder gereden. Er zitten nog steeds wel dingen in die beter kunnen, maar voor nu ben ik heel tevreden.”

Door naar de kür

De Nations Cup in Hickstead wordt weer verreden volgens het ‘gewraakte’ format waarbij beide scores uit de Spécial en één uit de kür tellen. Van der Schaft stelt de beide Stephanies op voor de Spécial en Luijmes en Katja Gevers rijden de kür. “Rien had eigenlijk liever dat ik de Spécial reed in plaats van Stephanie de Frel, maar zij heeft geen kür, dus dat werd lastig. Zodoende rijd ik de kür.”

Nog één score verwijderd van B-kader

Met de 70,16% in Hickstead is Luijmes nog een score verwijderd van het B-kader. Zijn eerste B-kaderscore (71%) reed hij onlangs op de kadervormingswedstrijd in Etten-Leur.

Meest ervaren combinatie moet nog komen

De meest ervaren combinatie voor Nederland moet nog komen: Katja Gevers met Thriller. De Nations Cup-wedstrijd is pas afgelopen na de kür, die zondag wordt verreden. Morgen staat de kür op het programma.

Livestream

De Nations Cup dressuur is live te volgen via deze link
Klik hier voor de (live)uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook