Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis blinkt uit in Subli Geldrop

Jeanine NIeuwenhuis met Great Lady TC. Foto: Melanie Brevink

Op Geldrop Hippique werd vandaag een selectiewedstrijd voor het KNHS Subli Kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden verreden. De hoogste dagscore van 85,00% werd neergezet door Jeanine Nieuwenhuis en de vierjarige Bretton Woods-dochter Great Lady TC.

Nieuwenhuis, na een succesvolle periode bij Stal Hexagon sinds deze zomer stalamazone bij Tim Coomans, kreeg een mooi protocol van juryleden Karin Retera en Jan Peeters. Uitschieters waren de draf en de geschikheid als dressuurpaard: die werden beloond met een 9. De overige onderdelen leverden de mooie cijfers 8 en 8,5 op. De combinatie won eerder al de selectiewedstrijd in Breda en lijkt daarmee een serieuze kandidaat voor de finale, die in december op het KNHS-centrum in Ermelo verreden wordt.

Robin Geelen en Metall-dochter Gossiemijne B sloten met 79,00% aan op de tweede plaats. Op kleine afstand met een score van 78,60% volgden Jonna Schelstraete en Grand-Charmeur, een nakomeling van Apache.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen trok Lisanne der Nederlanden aan het langste eind. De stalamazone van Dressuurstal van Baalen reed NMK-merrie Farzana naar de winnende score van 81,20%. Vorige week in Aerdenhout won Jennifer Sekreve met NRPS-hengst Forty de selectiewedstrijd op overtuigende wijze met 89,00%. Vandaag moest het duo met een score van 78,60%  genoegen nemen met de tweede plaats.

Zesjarigen

Karen Nijvelt en de zwarte Jazz-zoon Elysias wisten het jurykoppel het meest te overtuigen. Zij wonnen de rubriek voor zesjarigen met maar liefst 82,00%. Theo Hanzon en Top’s Eddieni eindigden als tweede. Hanzon, die met zijn jonge paarden aan een goed seizoen bezig is, kreeg voor zijn verrichting met de Johnson-zoon een score van 77,60%

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook