Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis KNHS-indoorkampioen U25: ‘Athene is zo ruig!’

Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met veel machtsvertoon won Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (v. United) de U25 op de KNHS Indoorkampioenschappen. Zowel gisteren in de Grand Prix als vandaag in de kür stond de 22-jarige amazone stevig aan de leiding. Met ruim 75,542% schreef ze de winst op haar naam. Maxime van der Vlist werd zowel gisteren als vandaag tweede met Bailey (v. Negro).

Nieuwenhuis was heel tevreden over haar stoere proef met Athene. Met een hoge moeilijkheidsgraad stuurde ze de imponerende vos zonder grote fouten naar het einde. De piaffe zou nog aan uitdrukking kunnen winnen. “Ik was super blij met hem,” liet Nieuwenhuis weten. “Hij was super scherp. We kwamen binnen en hij dacht: daar gaan we! Gisteren in de andere hal was er wat minder te zien, maar vandaag in de grote hal dacht hij: Showtime! Dan gaat hij echt áán en geeft hij een super kicken gevoel. Dat is voor mij niet altijd makkelijker om te rijden, want dan is het soms net iets te veel. Dan duurt het sturen iets langer. Maar hij is wel super ruig, en alles lukte vandaag ook goed.”

Van der Vlist zilver

Maxime van der Vlist reed een stoere kür met Bailey (v. Negro) en reed daarmee naar het zilver. De amazone die traint bij Jeanine Fiechter liet geen steken vallen vandaag en vooral de uitgestrekte draf van haar Negro-zoon is een hoogtepunt. Carlijn Huberts kreeg vandaag een klein wisselfoutje, maar reed verder met veel harmonie naar het einde van haar kür met Watoeshi (v. Rousseau), wat goed was voor het brons. Jill Huijbregts en EventZ Enzos Armani (v. Tuschinski) reden met een keurige kür naar de vierde plaats.

Handige links

Uitslagen
Overall uitslag

Programma

Livestream ClipMyHorse

Overzichtspagina KNHS Indoorkampioenschappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook