Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis heeft TC Athene klaar voor de Grand Prix

Update
Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In rap tempo heeft Jeanine Nieuwenhuis haar toppaard TC Athene (v. United) klaargemaakt voor het hoogste niveau. Afgelopen zomer won het duo alle proeven op het EK voor young riders in Oliva dat goed was voor twee individuele gouden plakken en teamzilver. Na een start in de Intermédiaire A, maakte het duo op de Subtopwedstrijd in Beuningen met 70,33% een winnend debuut in de Inter II.

“Na het EK heeft Athene vrij gehad en daarna zijn we met het Grand Prix-werk begonnen”, vertelt Jeanine Nieuwenhuis. “Ik heb geleerd om eerst het een af te maken voor je met het ander begint, maar het is inderdaad verbazingwekkend hoe snel Athene het zware werk heeft opgepakt. Hij is super fanatiek, dat zit echt in zijn karakter.”

Helemaal enthousiast

Drie weken geleden startte Nieuwenhuis de elfjarige vos in de Inter A. Dat debuut leverde toen bijna 72% en de zege in de gecombineerde Zware Tour-rubriek op. “Voor mezelf wilde ik eerst graag een keer Inter A rijden. Dat ging zo goed dat we nu gelijk de overstap naar de Inter II gemaakt hebben. Vandaag gingen de goede onderdelen voor achten maar we kregen een dikke fout in de laatste passage op de AC-lijn. De proef is even wennen maar het komt zeker goed. Ik word er helemaal enthousiast van! We gaan ons nu richten op de Grand Prix U25”, besluit de stalamazone van Tim Coomans.

Hoogste GP-score voor Kim van der Velde

Kim van der Velden en Winner (v. San Remo) kregen 67,90% voor hun Grand Prix-proef, wat de tweede plaats in het gecombineerde klassement betekende. Met een GP-score 66,80% sloten Laurens van Lieren en Gribaldi-zoon Zingar Northside aan op de derde plaats. De Grand Prix-proef van Tatiana Makarova en de Rosoria-dochter Wenicienta leverde 65,90% en de vierde plaats op.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.