Ga naar hoofdinhoud

Jennifer Sekreve leading lady in tweede selectie

Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Jennifer Sekreve kende al een goede start op de eerste selectie voor het NK in Harich, en vandaag wist ze haar kansen op een startplek op het NK te verzegelen door zowel de eerste als de tweede plek in het ZZ-Zwaar te bezetten op de tweede subtop selectie in Emmeloord. Met de grootramige, pas zesjarige Gamante D won de amazone het ZZ-Zwaar met 68,14%. Met Ferrero eindigde ze met 66,71% als tweede. Bovendien bezette ze in de Lichte Tour de tweede plek met San Siro. Adelinde Cornelissen pakte hier de overwinning met haar Fleau de Baian.

Met Gamante D vormde Sekreve duidelijk een klasse apart in het ZZ-Zwaar en stond met 68,14% dan ook aan kop, al was het geen unanieme overwinning. Jurylid Willemien Blanken zette namelijk Mark van de Donk met Duppie (v. Dramatic) aan kop. Zij eindigden uiteindelijk als vijfde met een score van 66,50%. De nummers twee tot en met vijf waren sowieso erg aan elkaar gewaagd. Marijke van Giessen met Hexagon’s Furious (v. Rubiquil) en Hexagon-Collega Thamar Zweistra met Hexagon’s Filamanda (v. Westpoint) reden beiden 66,57%, wat hen naar een derde en vierde plek bracht.

Fleau wint weer

In de Lichte Tour ging Jennifer Sekreve lange tijd aan de leiding met haar mooie score van 71,78%, maar ze moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Adelinde Cornelissen die Fleau de Baian naar 74,87% stuurde. Iets waar Sekreve al rekening mee had gehouden. Veronique Roerink werd met de talentvolle Flanell derde (68,55%) en Linda Verwaal en Jakari 2 (v. Jazz Rubin) werden vierde. Thamar Zweistra liet ook hier weer van zich horen en bezette met Erina en Oldi 67 (v. Swagman) een vijfde en zesde plek. Astrid Langeberg mocht zich als laatste prijswinnaar in deze rubriek opstellen. Met Downtown behaalde 66,64%.

Verrassend goede GP voor Nekeman

Tot slot werd er in Emmeloord nog een Zware Tour rubriek verreden. Denise Nekeman, die in de race is voor KNHS talent van het jaar, zette hier met Boston STH een zeer knappe Grand Prix-proef neer, pas hun tweede op dit niveau, en won zeer overtuigend met 72,15%. Runner-up Dindi van den Brink en Coolwater waren goed voor 64,60%.

Uitslagen subtop Emmeloord, tweede selectie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook