Ga naar hoofdinhoud

Jennifer Sekreve: ‘Tweede proef meer doorpakken pakte goed uit’

Jennifer Sekreve met Ferrero. Foto: Quillemette Kraaijkamp

Veel combinaties op de Subtopwedstrijd in Exloo werden vandaag geplaagd door dazen, maar Jennifer Sekreve wist de Rhodium-zoon Ferrero vakkundig naar twee overwinningen in de ZZ-Zwaar te sturen, waarbij ze in de tweede proef de hoogste dagscore van 72,36% bij elkaar reed. In de Lichte Tour kwamen Gabriëlle Renksink en Willem Joëzer de Jong als winnaars naar voren.

In de eerste proef kwam Jennifer Sekreve uit op 69,57%. “In de eerste proef liet in het zelf nog een beetje zitten, de tweede proef heb ik meer doorgepakt.” Dat wierp zijn vruchten af. “Vooral het drafgedeelte ging heel ruig. In de tweede proef gingen de pirouettes heel mooi en leverden goede cijfers op”, vertelt de amazone.

Meer bevestigd

“Ferrero mag nog wat losser worden, ook bijvoorbeeld in de wissels. Hij is nog wat groenig, maar is ook pas zeven jaar oud. Het beeld dat hij geeft is heel mooi, altijd met de oortjes er op. De juryleden gaven positief commentaar en één van hen schreef onder aan het protocol: ‘hier word ik heel blij van’. Daar doe je het toch voor!”

Winnend debuut

Prix St. Georges-winnares Gabriëlle Rensink reed met de Winningmood-zoon Edson het winnende percentage van 64,54% bij elkaar. “Dit was de eerste keer sinds een half jaar dat Edson weer mee was, nu mocht hij zijn debuut in de Lichte Tour maken. Heel leuk om dat gelijk te winnen”, licht Rensink toe. Laura Zwart werd tweede met Bingo (v. Tuschinski) en werd gevolgd door Ina Beuving met Dinant B, een nazaat van United.

De Jong bovenaan in Inter I

Met Horses2Fly Allure Pr (v. Sandreo) kwam Willem Joëzer de Jong in de Intermediaire I uit op 64,28%. Laura Zwart toonde goede vorm door ook in deze proef de tweede plaats op te eisen. Het witte lint was voor Karin Petterson.

In de Grand Prix werd de enige score boven de 60% gerealiseerd door Katja Renken en haar fijn dravende Painted Black-merrie Charming Lady (60,45%).

Jeugd

In de gecombineerde rubrieken voor de junioren en young riders werden de oranje linten in ontvangst genomen door Marjan Hooge en Kirsten van der Hauw. Hooge won de landenproef met de Jazz-zoon Ego Tripper Texel (64,54%) en Van der Hauw reed met de Gribaldi-dochter LN Tiadette, het Grand Prix-paard van haar moeder Linda van der Hauw, in de individuele proef naar het winnende percentage van 65,66%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook