Ga naar hoofdinhoud

Jessica Leijser wint finale: ‘Totaal niet verwacht maar vet stoer’

Jessica Leijser met Djambalaya. Foto: Karen Borgers

Jessica Leijser heeft de driedaagse Subtopwedstrijd It's All Dressage in Nieuw-en Sint Joosland vandaag fantastisch afgesloten. Nadat de amazone op de eerste dag genoegen moest nemen met een plek in de middenmoot en ook op de tweede dag buiten de prijzen eindigde, maakte ze het in de finale helemaal goed. Met Djambalaya (v. Santano) won Leijser de Lichte Tour kür op muziek met de fraaie score van 72,125%.

“De eerste dag had Djamba spanning en kregen we twee grote storingen. Bij het binnenkomen en halthouden deed ze haar hoofd omhoog en galoppeerde aan. Dan begin je al slecht”, legt Lessica Leijser uit die toen met 62,27% en de vijftiende plek de ring uitkwam. “Bij de inzet van het galopappuyement deed ze weer haar hoofd omhoog en toen besloot ik een volte te rijden. Daar kregen we dikke onvoldoendes voor en ook nog min twee. De rest was netjes maar het was niet zo’n beste proef.”

Eigenlijk foutloos

De Intermédiaire op zaterdag verliep een stuk beter, daar werd het duo beloond met 65,50% en de achtste plek. “Ze was mooi ontspannen en de proef was eigenlijk foutloos. Voor een hogere score mocht Djamba er volgens de jury net iets meer aan staan. Meer naar boven en vlugger in het achterbeen.”

Sprongen vooruit

In de kür liep de Santano-merrie haar beste proef. “Ze ging iedere dag met sprongen vooruit en liep vandaag gelijk vanaf het losrijden heel fijn. De kür ging mega goed, heel relaxed en net als thuis”, zegt Leijser die bijna niet kon geloven dat ze gewonnen had. “Na mij moesten de besten nog en ik had totaal niet verwacht te kunnen winnen. Maar het is vet stoer. Nu nemen we even gas terug en dan weer gas er op. Hopelijk kunnen we dan ook weer de internationale wedstrijden meepakken.”

Beetje emotioneel

Voor Djambalaya was dit de tweede wedstrijd na haar operatie eerder dit jaar. Daarbij werd haar gebroken griffelbeentje verwijderd. “Waarschijnlijk had ze dat in de paddock of bij het rollen op stal opgelopen. Ik voelde er met rijden niks aan maar omdat het been wat dikker was, heb ik het laten checken. Op de foto bleek haar griffelbeentje gebroken. Dat is toen verwijderd en heel mooi genezen. Inmiddels is Djamba weer helemaal de oude. Het lijkt wel of de rust haar goed heeft gedaan want ze is nog beter dan voor de operatie. Ik ben er zó blij mee en werd er wel een beetje emotioneel van.”

Schoots tweede

Lotje Schoots, die met Equitop Favorit (v. Jazz) de Prix St. Georges en de Intermédiaire I won, werd in de kür tweede met 71,775%. Wenda Welten en Firefly (v. Wynton) volgden met 70,475% op de derde plaats en ook Vincent Bol passeerde de zeventig procent. Hij werd met Baltimore (v. Johnson) vierde met 70,45%.

Kleine finale wel voor Schoots

In de kleine finale Lichte Tour mocht Lotje Schoots wel de hoofdprijs in ontvangst nemen. Hier reed ze haar merrie Grace of Rose (v. Jazz) naar 65,824%. Mariska van Groningen en Dutch Dandy D.J. (v. Lord Leatherdale) volgden met 62,853% op de tweede plek.

Moerman voorop in ZZ-Zwaar

Ook Ingrid Moerman reed haar beste proef van It’s All Dressage in de kür, die ze met Guapomunde (v. Cantos) won met 66,45%. Marielle Hoefsmit en haar eigengefokte Heavenly Charming (v. Charmeur) wonnen vrijdag de eerste proef en werden nu tweede met 66,225%. Lotte van den Herik was met Darlinde M (v. Gribaldi) de beste in de kleine finale (61,114%).

Ten Hoor pakte tweede oranje lint

Maaike ten Hoor werd met Winder-Don (v. Don Primero) vrijdag tweede, zaterdag eerste en maakte het in de finale mooi af. Het duo won met 69,175% de finale kür voor young riders. Lotte van den Herik noteerde met Winner (v. San Remo) de tweede score van 66,575%.

Van der Pols scoort hattrick

Sanne van der Pols en Cuvanck PP (v. Downtown) beleefden een droomdebuut bij de junioren. Het duo won de landenproef, de individuele proef en ook in de kür waren met de fraaie score van 73,275% de beste. Chiel van Bedaf en Fernando (v. Tango) eindigden vrijdag en zaterdag net buiten de prijzen maar vandaag klom het duo met 71,4% op naar de tweede plek.

Opnieuw oranje voor De Jong

Na haar overwinning in de landenproef voor pony’s mocht Jette de Jong ook in finale voorop rijden in de ereronde. Met Ico van de Beekerheide (v. Icoon) scoorde ze in de kür 70,825%. Lauren Neville en Morning Sky (v. Kielshoop Honeyhill), die de individuele proef wonnen, werden nu tweede met 68,7%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook