Ga naar hoofdinhoud

Jeugd scoort in Soest

Archieffoto: Danielle Mes-Keur met River's Modor. Foto: Yvonne Termeer

Op de zeer regenachtige Hemelvaartsdag werd op de terreinen van Johan Laseur in Soest een subtopwedstrijd verreden, waar vooral de jeugd goede zaken deed. Patricia Bielefeld reed de NRPS en AES-goedgekeurde hengst Travolta’s Nieuwmoed met ruim 68% naar de overwinning. De eveneens NRPS-goedgekeurde Wup eindigde onder zijn nieuwe amazone Romée van Paassen tijdens hun juniorendebuut als tweede met bijna 67,91%. Floris Mak van Waay was met zijn Deep Flow’s Olympic met 66,64% de beste Young Rider. Bij veel combinaties ontstond in Soest spanning door de naastgelegen drafbaan, waardoor vooral in het ZZ-Zwaar de scores niet hoog uitvielen.


Floris Mak van Waay reed een correcte en geconcentreerde landenproef bij de Young Riders. “Hij pakte alle punten die hij pakken kon”, aldus jurylid Annelies Terra na afloop. Mak van Waay was zelf ook tevreden over de wedstrijd in Soest. Vooral met de eerste proef was de leerling van Alex en Diederik van Silfhout erg tevreden: “Olympic gaat op dit moment veel mee, en wordt daardoor in de ring steeds makkelijker. Op wat slordigheidsfoutjes na was ik heel tevreden.” Toch zouden de punten in de individuele proef, waar hij tweede werd achter Stefanie Verkooijen, hoger kunnen zijn de volgende keer. “In de tweede proef schrok Olympic een paar keer van de drafbaan, daar hadden we een spanningsfouten en kon alles vloeiender”, vertelt hij. Mak van Waay maakt komende week zijn opwachting op Outdoor Gelderland en zal ook aan start komen in Rotterdam tijdens de finale van de CHIO Cup.

Belofte voor toekomst

Bij de Junioren scoorde Patricia Bielefeld met Travolta’s Nieuwmoed het meest constant. Ze reed volgend jurylid Annelies Terra een net afgewerkte en zeer correcte proef. In de tweede proef werd Bielefeld tweede achter Kaylee Gouda met Reo van het Wohlfarthof. Romée van Paassen debuteerde met Wup bij de Junioren en zette een nette score van bijna 68% neer. “Dit vond ik echt een sympathieke combinatie”, vertelt Terra. “Ze hadden nu nog wat afstemmingsfoutjes, maar dit is zeker een belofte voor toekomst.”

Uitproberen werkt

Daniëlle Keur reed haar River’s Modor met 65,79% naar de overwinning in de Prix St. Georges. River’s Modor heeft tijdens de zwangerschap van Keur vier maanden stil gestaan, maar lijkt weer op volle sterkte te zijn. “Eigenlijk is hij van de rust alleen maar beter geworden! Ik ben enorm blij met hoe hij het weer oppakt!” vertelt Keur opgetogen. Thuis in de training was Keur samen met haar moeder bezig geweest om meer buiging in de appuyementen en beter pirouettes te krijgen “en dat lukte allemaal!” vertelt ze blij. “Ik kon veel makkelijker mee zitten. Ook was het fijn dat hij braaf was. Waar veel paarden kijkerig waren, keek mijn paard nergens naar. Ik kon me volledig op de proef concentreren.” In de Intermédiaire I werd de combinatie vierde. Deze rubriek werd gewonnen door Annete van der Knaap met haar Ultimo. De Olivi-nakomeling was door een peesblessure ruim een jaar niet op concours geweest, maar liet zien volledig hersteld te zijn. “Annette reed een super correcte proef, mooi gedragen en mooi stil in aanleuning”, vertelt jurylid Terra.

Klik hier voor alle uitslagen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook