Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Afwisseling U25 en senioren voor Zamacho het beste’

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het afgelopen jaar kreeg Jill Huijbregts de kans om bij de senioren in de Grand Prix op mooie concours zoals Indoor Brabant en het CHIO Rotterdam te rijden. "Nadat bleek dat ik reserve was voor het EK U25 heb ik de focus wat meer op de senioren gelegd. Uiteindelijk vind ik dat ook belangrijker en meer waardevol", aldus de 23-jarige amazone.

“Het missen van het EK was wel jammer, maar ik vond het ook weer niet heel erg”, vervolgt Jill Huijbregts in haar blog op Ruiters in Oranje. “Ik weet hoe hard iedereen er voor moet werken en daardoor waardeer ik alle mooie dingen die ik mag meemaken. Het houdt me met twee benen op de grond. Ik moet ook toegeven, als je dan op een olympische kwalificatiewedstrijd mee mag rijden in de viersterren Grand Prix op CHIO, ben je het EK snel vergeten haha.”

Wild in de wei

“Naast het rijden ben ik dit jaar ook begonnen met vloggen. Ik wilde de topsport inzichtelijke en bereikbaar maken voor de breedtesport. Ik laat zien dat je met goed management en hard trainen heel ver kan komen. Bovendien wil ik dat mensen zien dat mijn paarden gewoon in de wei wild mogen doen en niet in een houding worden getrokken, zoals vaak verondersteld wordt.”

U25 en senioren

“Voor 2017 heb ik nog geen vaste planning gemaakt, maar ik ben sowieso van plan de U25 te blijven afwisselen met de senioren. Dat werkt voor Zamacho het beste.”

Bron: RuitersinOranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook