Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Enzos blijft altijd gaan’

Jill Huijbregts met EventZ Enzos Zamacho. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Jill Huijbregts werd vanmiddag als winnares van de gecombineerde Intermediaire II, U25 en Grand Prix op de Subtopwedstrijd in Udenhout gekroond. Met de Tuschinski-zoon EventZ Enzos-Armani reed ze 66,60% bij elkaar, waarmee ze ruim twee procent voorsprong nam op Denise van den Dries en De Vito (v. Oscar). 

Jill Huijbregts is optimistisch over de ontwikkeling van Enzos-Armani. “Hij is met zijn negen jaar nog jong en ik ben in de ring vooral bezig met oefenen en proberen. Dat is vooral in de afwerking”, vertelt de amazone. “Ik moet Enzos nog best wel helpen en als ik bijvoorbeeld een halve seconde niet goed oplet of zelf te laat ben met mijn hulp, gaat het bij hem ook fout. Hij heeft nog niet de routine om het dan zelf verder te kunnen.”

Controle in pirouettes

Voor de proef van vandaag lag de focus vooral op de pirouettes. “Daar hebben we in de training heel veel aandacht aan besteed en ik kon nu in de proef merken dat ik daar duidelijk meer controle in had. Ik kan daar dan heel blij van worden. Bij Enzos is het zo dat hij alles goed voor een goed punt kan. De ene keer gaat het ene onderdeel wat minder, de andere keer het andere.”

Herhaling

Huijbregts is enthousiast over de trainingen bij Anky van Grunsven. “We richten ons dan bijvoorbeeld op het eerste deel van de proef. Het binnenkomen, de uitgestrekte draf en de zigzag-appuyementen. In de les rijd ik dat dan bij wijze van wel honderd keer door om er meer handigheid in te krijgen.” De amazone prijst daarnaast zijn talent voor de verzameling. “Hij kan heel goed piafferen en passageren. Maar ook daarin komt af en toe de groenheid naar voren. Op de laatste AC-lijn snapte hij eerst bijvoorbeeld helemaal niet wat ik wilde, maar nu ging dat al voor twee keer een 7,5 en een 8.”

Opvolger Zamacho

De amazone ziet de Tuschinski-zoon als een waardige opvolger voor haar toppaard EventZ Zamacho Z. “Zamacho kreeg ik toen ik 15 was en bij hem maakte ik alles voor de eerste keer mee. Daardoor heb ik bij Enzos best wel wat dingen anders gedaan in de opleiding.” De focus ligt de komende tijd voornamelijk op Enzos. “Ik wil dit jaar echt nog wat mooie wedstrijden rijden en hem daarin ervaring op laten doen. Ik verwacht dat hij nog beter wordt dan Zamacho.”

Duracell-konijn

Enzos-Armani is gefokt uit dezelfde merrie als één van Charlotte Dujardin’s talenten, namelijk Gio (v. Apache). “Ik las eens dat ze hem vergeleek met een Duracell-konijn. Enzos is eigenlijk net zo, zoveel go en hij blijft altijd maar gaan.” Naast deze twee paarden heeft Huijbregts ook nog een zevenjarige Sir Donnerhall te rijden. “Drie paarden is voor mij genoeg, ik steek daar graag al mijn energie in”, aldus Huijbregts.

Succes voor Lilian Merx en Dark Hill

In Udenhout begon de dag met de ZZ-Zwaar, waarin twee proeven werden verreden. Karen Nijvelt won de eerste proef met TOP’s Go For It (v. Jazz uit Grand Prix-merrie TOP’s Zoë) met precies 66%. Lilian Merx mocht hier het rode lint in ontvangst nemen voor haar optreden met haar eigen fokproduct Dark Hill (v. Uphill), zij behaalde 65,71%. In de tweede proef eiste de amazone de winst op, daarin reed ze 67,79% bij elkaar.

Hoogendoorn beste in de Lichte Tour

De Prix St. Georges en Intermediaire I werden met elkaar in handicap verreden en brachten Jos Hoogendoorn de winst. Met de Valdez-dochter Convalaria was zijn Prix St. Georges goed voor 67,35%. De Intermediaire I-proef van Ynès Hendriks Cilian O’Pardi (v. Sandreo) bracht 66,84% en de tweede plaats op. Karen Nijvelt maakte hier de top drie compleet, nu reed ze Dreamboy M (v. Maestro) de ring in.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook