Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Het was een emotionele rollercoaster’

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de subtopwedstrijd in Beuningen bezette Jill Huijbregts afgelopen vrijdag de twee hoogste plaatsen in de Zware Tour. Dit deed ze met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) en met Eventz Enzos Armani (v. Tuschinski). De zege in de Lichte Tour was voor Tristan Tucker.

Huijbregts won de rubriek met Zamacho Z, waarmee ze 69,65% noteerde in de Grand Prix. “Ik ben nooit zenuwachtig en ik heb vaker Grand Prix met hem gereden, maar op de één of andere manier was ik in de proef er niet bij en dacht ik alleen maar dat het er niet uitzag en dat het niet goed ging. Sven Rothenberger was één van de juryleden, wat moest hij wel niet van mijn gestuntel denken. De hele proef was één grote emotionele rollercoaster. Ik kwam gewoon in tranen de ring uit”, vertelt Huijbregts.

Mama heeft gelijk
Nergens voor nodig, want de score kwam uit op bijna 70% en van Rothenberger kreeg ze zelfs 71%. “Mama zei ook direct dat ze het wel goed vond gaan en dat het er wel goed uitzag en mama heeft altijd wel gelijk. Achteraf als ik terug denk ben ik ook wel blij. Ook dat Sven mij zo’n mooie score gaf. Zo’n Grand Prix-proef is gewoon echt veel moeilijker dan U25. Het komt allemaal zo snel achter elkaar, daar werd ik onzeker van.”

Tijd om na te denken
Met Enzos Armani behaalde ze 67,73% in de U25. “Hij gaat heel erg vooruit. We zijn laatst in Le Mans internationaal een paar dagen gestart en daar hebben we zoveel ervaring opgedaan. Ik heb dingen gevoeld die ik nu op kleine wedstrijden kan meenemen om te oefenen. Hij was altijd heel kijkerig, maar hij is zo aan het veranderen daarin. Hij kijkt nu nergens meer naar en ik heb tijd over om na te denken tijdens de proef. Het is wel echt een voorrecht om twee paarden op zo’n hoog niveau te hebben”, besluit ze enthousiast.

Tristan Tucker zadelde Jewel’s Sir Weibach (v. Sir Donnerhall) en won de gecombineerde Lichte Tour-rubriek met een score van 70,66% in de Intermédiaire I.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook