Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts op dreef in Kootwijk

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jill Huijbregts kwam zaterdag met twee paarden aan de start op de subtopwedstrijd in Kootwijk en met beide paarden deed ze goede zaken. Met Eventz Zamacho Z  (v. Rousseau) werd ze tweede in de gecombineerde Grand Prix/ U25/ Intermédiaire II met 70,58%. De Intermédiaire I won ze met Eventz Enzos Armani (v. Tuschinksi) met 67,04%.

Met Eventz Zamacho kwam Huijbregts eerder ook al succesvol aan de start in de Grand Prix en mocht ook al rijden op grote wedstrijden zoals Rotterdam. “Dat vond ik echt ontzettend leuk en het ging heel goed, maar ik heb nu weer even een stapje terug gedaan om U25 te starten. Ik rij echt voor mijn lol. De paarden zijn van onszelf en ik ben de enige die druk op mij kan leggen. Ik wil het vooral naar mijn zin hebben”, steekt Huijbregts van wal.
“Ik haal heel veel voldoening uit mijn paarden, maar ook uit andere dingen zoals mijn YouTube-kanaal.”

Tweede U25-paard
Over haar paarden vertelt ze verder: “Macho loopt nu vrij gemakkelijk naar 70 procent in de U25, dus dat is heel fijn. Ik kan er steeds meer aan rijden, zonder dat ik de controle verlies. Enzos gaat ook heel goed. Met hem hoop ik ook nog U25 te kunnen starten. Voor hem is dat fijner, om eerst wat ‘eenvoudigere’ proeven te lopen en voor mij is het ook leuk om een tweede U25-paard te hebben”, besluit ze enthousiast.

Dicht bij elkaar
Met Eventz Zamacho moest Huijbregts zaterdag in hun rubriek nipt Tosca Visser en Asther de Jeu (v. Contango) voor zich dulden. Zij noteerden met hun Grand Prix-proef 70,7%. De derde plaats was voor Jean René Luijmes. Ook hij startte Grand Prix en noteerde met Aswin (v. Sandreo) 70,15%.

In de Intermédiaire I was de tweede plaats voor Kaylee Gouda en Don Juan (v. ) met 64,47%. Derde werd Lin Chi-Chun met Alaska DVB (v. Weltino) met 64,28%.
De Prix St. Georges kwam op naam van Liseon Kamper-Bol. Met Dance Little Diamond (v. Valdez) noteerde zij 69,08%. Linda Verwaal en Jakari 2 (v. Jazz Rubin) werden tweede met 68,42%. Plaats drie was voor Kiki Pols en Esprit (v. San Remo) na een score van 67,30%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook