Ga naar hoofdinhoud

Update -Mooie dressuurcombinaties tijdens Hippiade

Foto Lonneke Ruesink

Er werden tijdens de Hippiade pony’s in Ermelo deze zaterdag mooie dressuurproeven verreden. Een veelvoud aan verbaasde en trotse amazones was het resultaat.

Klasse Z
In de klasse Z1 categorie D/E ging de overwinning naar Denise Klaver met haar toppony Hagelkruis Bastiaan. De amazone realiseerde nog niet helemaal dat ze gewonnen had: “De eerste proef ging heel goed, maar over de tweede proef was ik niet helemaal tevreden. Bastiaan heb ik zelf opgeleid. De laatste tijd heb ik niet anders getraind en alleen clublessen gevolgd op de vereniging. Nu ga ik mij richten op de Z2.” De reservetitel ging naar Kim Noordijk met Bolderman’s Brasil. Als derde mocht Ilona Van Veldhuizen met Beekerheide’s Naughty Boy zich opstellen.

In de gecombineerde rubriek klasse Z1 en Z2 voor C pony’s trok Anouk Strikkers aan het langste eind en won. Dit deed ze samen met haar pony Joey waarmee ze Z2 reed. Het rode lint was voor Elja van Doorn met Marieton’s Vivaldie.

Lisanne Zoutendijk zadelde haar Champ of Class voor dit kampioenschap en won overtuigend. Met een brede glimlach vertelt ze: “Champ doet altijd zijn best. Het galopgedeelte en met name de eenvoudige wissels lukte vandaag heel goed.” Fraai tweede werd Febe van Zwambagt met Fs Dr Watson. Kaylee Gouda stuurde haar Don Camillo Du Bois naar een mooie derde plaats.

Klasse M
De klasse M1 en M2 dressuur leverde een mooie strijd. In de gecombineerde rubriek voor C pony’s in de klasse M1 en M2 was het Nina Woerts met Fabel die de beste proeven neerzette. De 10-jarige Nina is enthousiast: “Fabel is echt een toppony. Nu ga ik over naar de M2.” De tweede plaats was voor Romy Schaftenaar met Campsterhoven’s Leonardo. En derde werd Marit Meijer met Julia.

Paulette Kral reed naar eigen zeggen ‘een hele fijne proef’ die goed was voor de overwinning in de M1 categorie D/E. Dit deed ze samen met haar pony Morning Sky. Tweede werd Romy Verberkt met Velasquez. En een fraaie derde plaats was er voor Milou Arensman met Beekzicht’s Bolero.

De 13-jarige Jildou Kooistra reed in de klasse M2 D/E een hele fijne proef met een super uitgestrekte draf, waarmee ze de overwinning naar haar toe trok. “Mijn pony Dornier hebben we vorig jaar in Duitsland gekocht en ik rijd hem pas sinds november 2012”, vertelt de amazone trots. Op een mooie tweede plek eindigde Lisa van den Heuvel met Jurjen, met het witte lint keerde Sophie Poot met Hulstkamp’s Ashley huiswaarts.

De 9-jarige Sanne van der Pols stuurde haar eveneens 9-jarige Welsh pony Capellehoeve’s Junior naar de overwinning in de in handicap verreden klasse M1/M2 voor A/B-pony’s. Blij laat Van der Pols weten: “Ik ben al heel vaak van mijn pony gevallen, maar gelukkig is hij op wedstrijd wel braaf. Dit is een beloning voor ons werk! Wat ik erg leuk aan hem vind, is zijn roze neusje.”

Klasse L
De categorie C pony’s en in handicap de categorie D en E pony’s reden met hun ruiters om de kampioenstitels in de klasse L2. In de klasse L2 categorie C was de 10-jarige Else Felix op Floortje de beste en won de mooie oranje staatsiedeken. Op de tweede plaats eindigde Iris Van De Ven met haar pony Starlight. De rode rozet was voor Floor van der Kuijl met Nicky.

In de categorie D/E reed Iemke Bens met Dailonka naar een eerste plaats. De 13-jarige amazone vertelt: “Met Dailonka was ik derde tijdens de Regiokampioenschappen en in het Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s waren we ook derde. En nu eerste! Ik heb mijn pony helemaal zelf opgeleid.” Féline Bakkerstuurde haar pony Amazing Hero naar de reservetitel. Op de derde plek sloot Aniek Fokkert met Calypso aan.

In de klasse L2 voor de categorie A/B pony’s, werd de 12-jarige pony Shamrock Quinn met in het zadel de 10-jarige Sophie van Rossum kampioen. Van Rossum vertelt beduusd: “Ik had het helemaal niet verwacht.”

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook