Ga naar hoofdinhoud

Oliver R Tambo SV swingt naar VSN Trofee

VSN Prijsuitreking Dressuurksampioen. Foto: Jacquelien van Tartwijk

“Die nemen we het liefste mee naar huis”, vertelt jurylid Sönke Rothenberger enthousiast over Oliver R Tambo SV ( Just Wimphof x Spielberg), de kersverse winnaar van de VSN-Trofee Dressuur die vandaag verreden werd in Kootwijkerbroek. Hij prees vooral de rijdbaarheid, schakelvermogen en kwaliteit van de sterruin van amazone Mercedes Verweij. “Hij heeft de meeste aanleg.”

In de finale werden de vier beste paarden overgereden door medejurylid  Philly Roberts, de stalamazone van Sönke. Onder toeziend oog van de fokkers Marja en Simon Spaans danste Oliver R Tambo naar een 9,5 voor het overrijden en was daarmee opnieuw de beste (53,9 punten totaal).

Constante verrichting

Met een heel mooi constante verrichting met amazone Romy Schaftenaar en een heel goed gevoel  bij het overrijden (9) was de tweede plek uiteindelijk voor de bij het KWPN aangewezen hengst OZ (v. Kaiser Weltino) met totaal 51,6 punten.  Derde (50,8) werd de voormalig nationaal veulenkampioen Brinkhof’s Oristo  (High Five x Vivaldi). De imponerende voshengst werd door Philly iets meer aan het werk werd gezet waardoor zijn extra achterbeengebruik net wat beter tot zijn recht kwam. Hij gaf haar veel gevoel van kwaliteit en verdiende daarmee een 8,5. 

Veel souplesse

Heel veel souplesse heeft de elegante Ome Herman (Vitalis x  Sorento) van fokker en amazone Judith Ribbels. Deze volle broer van Nanny  McPhee, ondermeer reservekampioen van de Pavo Cup, toonde veel werklust en laat zich al makkelijk sluiten. Hij kwam met een 8,2 voor het overrijden aan 50,6 punten totaal

Twee paarden die net buiten de finale vielen deelden de vijfde plek: De NRPS-hengst Dream Up (v. Dream Boy ) die veel mechaniek in de benen heeft en de schimmel Oakin (v. Secret), die goed kan verruimen en verkorten.

Uitslag

Bron: Horses.nl/ Jacquelien van Tartwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.