Ga naar hoofdinhoud

Joyce Heuitink in winningmood in ‘educatieve fase’

Op de subtopwedstrijd in Voorthuizen schreef Joyce Heuitink woensdag twee proeven op haar naam. Met Apart I Dancer (v. Quattro B) won ze de gecombineerde Intermédiaire II/ Grand Prix, nadat hun Grand Prix-proef met 63,80% werd beloond. Ook won ze een proef in de tweede groep van het ZZ-Zwaar.

Eerder was Apart I Dancer erg heet en had Heuitink haar handen vol aan de expressieve elite-merrie. Nu is het temperament en de kijkerigheid iets ingedamd en kan Heuitink er aan blijven rijden in de proef.

Zes van de zeven

“Soms komt ze nu zelfs achter mijn been”, grapt Heuitink. “Vorig jaar hebben we zeven wedstrijden gereden waarvan we er zes gewonnen hebben en één keer achter Alex ( van Silfhout red.) stonden. Ze doet het dus echt wel goed, maar om kadervormingwedstrijden te gaan rijden moet de score eerst nog omhoog. We zitten nu nog in de educatieve fase”, legt Heuitink uit, die tevens bondscoach is van de Nederlandse Para-dressuurruiters.

Drie dubbeltellers

Over haar proef in Voorthuizen vertelt ze verder: “We hadden een paar echt grote fouten , maar ook zeker echt goeie dingen. In drie dubbeltellers ging het helaas mis; in de zig-zag kwamen we te vroeg uit, in de tweede pirouette ging ze een halve pas naar voren en de laatste piaffe was alles behalve recht. We hadden wel zevens voor de series en achten voor de drafappuyementen en de andere pirouette.”
In het ZZ-Zwaar debuteerde Heuitink met Fabulous Star (v. Sir Oldenburg) met net geen 64% en won daarmee de proef.

Berend Minnen
“Fabulous Star is gefokt door Berend Minnen en nog steeds in zijn eigendom. Ik rijd hem nu anderhalf jaar en ben met hem in het M1 begonnen.  Het is een super fijn paard met een stille aanleuning en drie hele fijne gangen. We hadden nog wel wat dingetjes in de proef, maar voor de eerste keer ben ik zeker tevreden”, besluit ze blij.

Bijna 70%
Jeanine Nekeman schreef de Prix St. Georges op haar naam. Met de Flemmingh-nazaat Vlingh noteerde ze 69,47%. De tweede plaats was hier voor Mieke Naberink. Met Chesspoint (v. Westpoint) kwam de combinatie uit op 66,12%.
De Intermédiaire I kwam op naam van Jill Huijbregts en Eventz Enzos-Armani (v. Tuschinksi) met 67,37%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook