Ga naar hoofdinhoud

Jury smult van Adelinde

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Melanie Brevink

Adelinde Cornelissen won afgelopen zondag in Sonnega met Zephyr (v. Jazz) de selectiewedstrijd in de Prix St. Georges met een mooie score van ruim 73%. Adelinde was zeer te spreken over de achtjarige ruin. “Zephyr is gewoon een paard waar je niet op hoeft te werken. Je gaat er op zitten en als je dan de goede kant opstuurt loopt het vanzelf.” Ook Annemiek Vincourt sloeg haar slag.

Hoofdjury Rita van der Meulen stak haar enthousiasme over Adelinde en Zephyr niet onder stoelen of banken. “Het was smullen van begin tot eind. Het paard heeft veel afdruk, een mooi stille aanleuning en de zijgangen zijn gewoon geweldig. Ik heb één keer een drie gegeven, omdat er een serie mislukte, maar verder was het top.” Adelinde ziet de toekomst rooskleurig in. “Of hij de opvolger van Parzival wordt weet ik niet. Maar hij gaat zeker Grand Prix lopen en goed ook. Er is niks wat hij moeilijk vindt. Het is gewoon een kwestie van kracht opdoen.”

Annemiek Vincourt heeft haar Kansas C (v. Krack C) goed in vorm de laatste tijd. Afgelopen maand was ze niet te kloppen in Ermelo en Exloo en zondag was ze in Sonnega opnieuw de beste. Met een score van 72,37% bleef ze Christa Larmoyeur met Aston Martin NL (v. Uphill) met ruim een half procent voor. Vincourt is nu al verzekerd van een startplek in de halve finale. Of ze daar aan de start komt weet ze nog niet zeker.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook