Ga naar hoofdinhoud

Jury smult van Adelinde

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Melanie Brevink

Adelinde Cornelissen won afgelopen zondag in Sonnega met Zephyr (v. Jazz) de selectiewedstrijd in de Prix St. Georges met een mooie score van ruim 73%. Adelinde was zeer te spreken over de achtjarige ruin. “Zephyr is gewoon een paard waar je niet op hoeft te werken. Je gaat er op zitten en als je dan de goede kant opstuurt loopt het vanzelf.” Ook Annemiek Vincourt sloeg haar slag.

Hoofdjury Rita van der Meulen stak haar enthousiasme over Adelinde en Zephyr niet onder stoelen of banken. “Het was smullen van begin tot eind. Het paard heeft veel afdruk, een mooi stille aanleuning en de zijgangen zijn gewoon geweldig. Ik heb één keer een drie gegeven, omdat er een serie mislukte, maar verder was het top.” Adelinde ziet de toekomst rooskleurig in. “Of hij de opvolger van Parzival wordt weet ik niet. Maar hij gaat zeker Grand Prix lopen en goed ook. Er is niks wat hij moeilijk vindt. Het is gewoon een kwestie van kracht opdoen.”

Annemiek Vincourt heeft haar Kansas C (v. Krack C) goed in vorm de laatste tijd. Afgelopen maand was ze niet te kloppen in Ermelo en Exloo en zondag was ze in Sonnega opnieuw de beste. Met een score van 72,37% bleef ze Christa Larmoyeur met Aston Martin NL (v. Uphill) met ruim een half procent voor. Vincourt is nu al verzekerd van een startplek in de halve finale. Of ze daar aan de start komt weet ze nog niet zeker.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook