Ga naar hoofdinhoud

Kai Galloper verkocht naar Canada

Kai Galloper met Daniëlle Heijkoop in Ermelo. Foto: Ingrid Truijens.

De bekende Friese ruin Kai Galloper (v. Uldrik 457) is verkocht naar Canada. Hij gaat daar verder onder het zadel van Agnes van den Tweel, de nieuwe eigenaresse. Kai werd afgelopen herfst tweede in de Internationale Inter I rubriek op Indoor Friesland en won ook zijn rubriek op het EK Friese paarden met Daniëlle Heijkoop. De ruin werd eerder jarenlang uitgebracht door de voormalig stalamazone van Stoeterij Galloper, Debby de Graaf.

Kai Galloper – stamboeknaam Knillis V. Fan de Miedwei – stond bijna drie jaar lang bij Stoeterij Galloper op stal. Hij werd gefokt door René Veenstra uit Stermerrie Tjikke V (Doaitsen 420), de volle zus van Sjouke 453. Hij vierde vele successen met de voormalige stalamazone van Stoeterij Galloper, Debby de Graaf, die hem van het Z2 tot en met het hoogste niveau uitbracht.

‘Goede gevoel’

Verkopers Joey Lems en Daniëlle Heijkoop schrijven op Facebook dat er al een tijd veel belangstelling was voor Kai, maar dat ze het steeds niet het juiste moment vonden. Bij Agnes van de Tweel kregen ze wel het goede gevoel.

Bron: Facebook / Horses.nl / Phryso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.