Ga naar hoofdinhoud

Kasprzak breidt paardenbestand opnieuw uit met For Emotion

For Emotion (v. Foundation) - Foto: Rick Helmink
Anna Kasprzak lijkt de komende jaren geen gebrek te hebben aan talenten voor in de sport. Onlangs kocht de Deense amazone WK-finalist Quarton (v. Quaterback) en vorig jaar nam ze de teugels over van wereldkampioene Victoria's Secret (v. Vitalis). Opnieuw heeft de Olympische amazone met de aankoop van de bij Oldenburg goedgekeurde hengst For Emotion (v. Foundation) een nieuwe troef naar haar stallen gehaald. 

Op de 14-dagentest in Schliekau verwierf de inmiddels vierjarige hengst, die eerder door Andreas Helgstrand voor 550.000 euro werd gekocht op de PSI-veiling, bekendheid door gemiddeld 9.20 punten te scoren. Met een 9.5 voor de draf en een 10 voor zijn rijdbaarheid liet hij daar zijn visitekaartje achter.

Afgewezen

Vervolgens imponeerde de hengst in de sporttest in Münster-Handorf opnieuw door naar een topscore van 9,08 gemiddeld te marcheren. Hoewel de bruine met glans zijn goedkeuring bij het Oldenburger Verband verdiende, werd de Foundation-zoon op de Deense hengstenkeuring afgewezen op zijn model.

Enthousiast

Kasprzak geeft in een interview met Ridehesten aan dat ze al tijdje haar pijlers op de jonge hengst had gericht. “In onze ogen is hij perfect voor de sport, hij heeft ongelooflijk veel souplesse, balans en heeft drie uitmuntende gangen”, is de amazone enthousiast over haar recente aankoop.

Dit seizoen blijft de vierjarige op stal bij Helgstrand om de fokkerij te kunnen bedienen. Daarna zal hij een stal betrekken in Haderslev, waar de amazone gevestigd is. Kasrpzak hoopt later dit jaar met haar nieuwe troef deel te nemen aan de Deense kampioenschappen voor vierjarige dressuurpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridehesten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.