Ga naar hoofdinhoud

Kelly Zuidervaart: ‘Droom van de slipjas is uitgekomen’

Foto: Lonneke Ruesink
Kelly Zuidervaart pakte zaterdag in de Prix St. Georges van Barsingerhorn de overwinning met Cadans M (v. Torino) met 64,14%. Het was pas de tweede start op dit niveau, maar voor de amazone is haar droom al uitgekomen. "Mijn droom was om in slipjas te rijden en dat is gelukt", lacht ze blij. Extra blij is ze, omdat ze Cadans M zelf opleidde inclusief het zadelmak maken.

“Ik heb altijd veel moeilijke paarden gereden, maar Cadans was vanaf het begin al een schatje en heel makkelijk. Ik heb heerlijk gereden in Barsingerhorn. Alleen de series moeten we nog beter oefenen. Vorige keer hadden we een fout in de serie om de drie en nu in de serie om de vier”, vertelt Zuidervaart.
Danielle Keur volgde op de tweede plaats met River’s Modor (v. Rafurstinsels) met ruim 63%. In de Inter I noteerde de combinatie 63,75% en pakte daarmee het oranje lint.

De Friese amazone Miriam Hollander won de Grand Prix met de, eveneens door haar zelf opgeleide, Gribaldi-nazaat Wilfonia. Hun score van 67,80% was tevens de hoogste score van de dag. De tweede plaats in de kleine groep Grand Prix was voor Wijnanda van Brenk met Urbanus (v. Gribaldi) met een score van 63,40%. Van Brenk voerde de Inter II aan met Vladimir (v. Krack C) met 65,66%.

Het ZZ-Zwaar was verdeeld over twee groepen. In de eerste groep waren de zeges voor Tanja Brandon en Nicole van Amerongen. Brandon reed Sombrero (v. Junco Chines) naar 63,57% in de eerste proef. Van Amerongen en Dynton B (v. Wynton) wonnen de tweede proef met 66,71%.
In de tweede groep van het ZZ-Zwaar won Wessley tesselaar beide proeven. Met Napoleon noteerde hij 65,50% en 64,57%. Eva van der Linde en Dark Knight Texel (v. Wynton) volgde in beide proeven met scores van 64,21% en 63,50%.

Bij de junioren en Young Riders zagen we in totaal maar vier combinaties. De hoogste score bij de junioren was voor Esmee van Veen en Olympic (v. Oscar) met 64,87%. Bij de Young Riders was deze voor Johan Kral en Winder-Don (v. Don Primero) met een nette 67,37%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses-De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook