Ga naar hoofdinhoud

Van Kemenade: ‘Zuinig op Ferdinand’

Mirelle van Kemenade met Decor Ferdinand. Foto: Melanie Brevink

Op de Subtop-wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg was Diederik van Silfhout heer en meester. Met El Torro won hij beide ZZ-Zwaar-proeven en met Scenario de Prix St. Georges. In deze proef werd de vierde plaats opgeëist door Mirelle van Kemenade in het zadel van de KWPN-goedgekeurde hengst Decor Ferdinand (v. Vivaldi), die zijn debuut beleefde in deze klasse en naar 68,62% liep.

De amazone was erg te spreken over het optreden van de pas zevenjarige hengst. “Om deel te kunnen nemen aan de selecties voor het WK Jonge Paarden moesten er of vijf winstpunten behaald worden in de ZZ-Zwaar, of één in de Prix St. Georges. Daar hebben wij voor gekozen”, vertelt van Kemenade. “Het is toch best een pittige proef voor een zevenjarig paard. Er was genoeg ruimte voor verbetering, maar ik ben erg tevreden.”

Ervaring

“Bij de zigzag in galop kregen we een fout in de wissel waarna ik bij het appuyement daarna iets in de knoop raakte. Dan was er nog een wissel die niet helemaal goed ging, maar dat is een beetje de ervaring die hij mist.” De hengst wordt nu voorbereidt op de selecties voor het WK. “Het is natuurlijk even afwachten hoe het allemaal loopt en het hangt er ook van af hoe druk hij het heeft met dekken. We zijn erg zuinig op hem!”

Succes voor Van Silfhout

De winst in deze klasse was voor Van Silfhout en de Sorento-zoon Scenario, zijn proef was goed voor 72,83%. Sanne Beijerman mocht het rode lint in ontvangst nemen, zij reed met Charming Norel (v. Winningmood) 68,95% bij elkaar.

In de Grand Prix bracht Van Silfhout de Fürst Piccolo-zoon Four Seasons aan start, wat hem 70,15% opleverde. Dit was de enige proef waarin hij aan start kwam, maar niet won. De overwinning ging namelijk naar zijn vader Alex, die met Zep (v. OO Seven) 71,00% scoorde.

Van der Knaap aan kop

De combineerde ZZ-Zwaar/Intermediaire I-rubriek werd gewonnen door Annette van der Knaap en Adventure (v. Raptanzer) met 67,57%. De meeste concurrentie kwam van Beijerman, nu met 65,33%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook