Ga naar hoofdinhoud

Kim Thijssen en Obama naar hoogste score in Lichte Tour

Update
Kim Thijssen met Obama

Op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn vielen de scores vandaag wat tegen. In de Lichte Tour werd het hoogste resultaat neergezet door Kim Thijssen. Zij reed met Obama (v. OO Seven) in de Prix St. Georges 63,95% bijeen.

“Voor zijn doen was Obama heel relaxed”, vertelt Kim Thijssen over haar twaalfjarige ruin die een volle broer is van de KWPN-hengst Zuidenwind, zijn Grand Prix-collega Bon Passa van Seth Boschman en Wish die door Krista Kolijn in de Lichte Tour wordt uitgebracht.

Series kapot

“Het drafgedeelte voelde goed en daar kregen ook mooie punten voor. Helaas bouwde Obama in de galoptour toch spanning op waardoor we fouten kregen. Hij wordt dan heet en ik kan er dan niet meer aanzitten. Beide series gingen kapot en we kregen teveel slordigheidfoutjes, maar voor de rest ben ik toch tevreden. Als ik de ontspanning kan vasthouden kunnen de scores zeker omhoog.”

Meer te doen

Over twee weken debuteert het duo in de Intermédiaire I. “In de Prix zitten lange lijnen en in de Inter I heeft hij meer te doen. Wellicht dat dat hem beter bezighoudt”, besluit de leerlinge van Patrick van der Meer.

Inter I voor Van Egmond

In de Prix St. Georges volgde Wendy Askes op de tweede plaats. Ze reed Ella Bella (v. Zizi Top) naar 62,11%. Met een score van 62,04% wonnen Britt van Egmond en Zlatan (v. Clint Eastwood) de Intermédiaire I, gevolgd door Yvonne Schoo en Alwin (v. Archipel) met 60,79%.

Junioren

In de rubriek voor junioren kwam slechts een combinatie in de ring: Rianne Ashley Ubels met Calvin K (v. Veron). Het duo behaalde in de landenproef een score van 60,54% en in de individuele proef 60,33%.

Lees ook:
Wijnanda van Brenk: ‘Nu de rest weer verbeteren’

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook