Kirsten Brouwer maakt geslaagde rentree met Alain Delon - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer maakt geslaagde rentree met Alain Delon

Kirsten Brouwer met Alain Delon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een jaar van afwezigheid maakte Kirsten Brouwer vandaag met Alain Delon SB (v. UB 40) haar rentree in de ring. Het duo liet in de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Hulten de hoogste score van 66,10% noteren. In het gecombineerde klassement betekende dit de tweede plaats achter Jill Huijbrechts die in de U25 met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) 67,62% scoorde en daarmee het oranje lint mocht ophalen.

Kirsten Brouwer en de door haar familie gefokte Alain Delon wonnen vorig jaar maart de Grand Prix met bijna 68 procent. Daarna had de vosruin wat pech en kampte met een lichte blessure. “Voor dat je dan weer terug bent op niveau duurt het wel even. Het is natuurlijk geen B”, legt Brouwer uit.

De ring in

“Thuis in de training doet Alain het super goed waarop we besloten het weer in de ring te gaan proberen. We stonden op de reservelijst en gelukkig kreeg ik gisteravond te horen dat we er nog bij konden. Ik ben super blij hoe Alain het weer oppakte.”

Jolig

Het duo werd beloond met hoge cijfers voor de draftour. In het galopgedeelte slopen een paar foutjes. “Alain was best scherp vandaag en dan wordt hij een beetje jolig in de middengalop. Dat doet ie al z’n hele leven”, lacht Brouwer die de UB-zoon vanaf jong paard onder het zadel heeft. “In de eners hadden we ook een fout terwijl die normaal super bevestigd zijn.”

Voorzichtig

De amazone is van plan om de twaalfjarige Alain Delon nu weer vaker mee te nemen op concours. “Ik heb vandaag zelf wat voorzichtig gereden en daardoor nog wat punten lagen liggen. Alain kan alles en er is nog veel progressie mogelijk. Over twee weken gaan we weer en ik ben blij dat ik weer op dit niveau kan rijden.”

Op ’t Hoog en Collins

Lars op ’t Hoog eindigde in het gecombineerde klassement als derde. De stalruiter van Academy Bartels reed de hengst Don Presidente (v. Dauphin) naar 65,93% in de U25. Leida Collins maakte met West Side (v. Florett As) afgelopen winter in Wellington een succesvol debuut in de Grand Prix. Vandaag kwam de score uit op 64,70%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
KWPN-hengst Everdale gaat concurrentie voorbij
Esmee van Gijtenbeek wint ‘super cool’ Inter II-debuut

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook