Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer: ‘Sultan is een kleine Eye Catcher’

Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste Subtoprubriek op het meerdaagse Concours Delft werd vanmorgen geplaagd door fikse regen. Dat weerhield Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) niet van een sterk debuut in het ZZ-Zwaar. De combinatie, regerend indoorkampioenen Z2, behaalde de fraaie score van 71,36% en won daarmee met overmacht de rubriek.

“We reden in de stromende regen en waren helemaal doorweekt, zo veel water kwam er uit de lucht vallen”, vertelt Kisten Brouwer die als tweede van start ging. “Het was een prachtig concours en super opgezet maar tegen die regen is geen bodem bestand.” Na Brouwer werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd en vervolgens reed de rest van het deelnemersveld hun proef in een andere ring. Omdat de omstandigheden daardoor niet gelijk waren, werd het klassement opgesplitst.

Onverstoorbaar

Ondanks het water in de baan toonden Brouwer en Sultan des Paluds een fraaie proef waarbij de pirouettes, drafappuyementen en uitgestrekte met achten werden beloond. “We hadden nog wel een keer een slingertje en ik zou nog iets duidelijker kunnen markeren. Maar ondanks de enorme entourage en het slechte weer, bleef Sultan bleef er goed aan trekken en ging onverstoorbaar door. Hij liep echt super”, vertelt ze enthousiast.

Kleine Eye Catcher

Brouwer kreeg de vosruin vorig najaar te rijden voor zijn Franse eigenaar die hem ook fokte. “Hij was toen wel wat groen en voor de oefening zijn we Z2 gaan starten. Het is een paard wat ontzettend snel en graag leert en dat maakt hem super fijn om mee te werken. Hij is weliswaar een ruin maar echt een kleine Eye Catcher”, lacht ze amazone over de ruin die ondanks zijn maat dezelfde looks heeft als de KWPN-hengst die ze ook succesvol uitbrengt in de sport.

WK-traject

Door de progressie die Sultan heeft gemaakt, heeft Brouwer besloten zich met hem op het WK-traject te richten. Vanwege het Duitse levensnummer van de ruin gaat het duo via de selectie op 20 juni in Warendorf een gooi doen naar een ticket. “Hij heeft drie goede gangen, het ziet er makkelijk uit en hij kan het niveau goed aan. We gaan het gewoon proberen want het zou ontzettend leuk zijn om het hem aan het WK mee te doen.”

Toekomst

Brouwer mag de zoon van de Duitse premiehengst Soliman de Hus voor zijn eigenaar blijven rijden. “Ook hij is heel enthousiast en de afspraak is dat we kijken hoe Sultan zich ontwikkeld en hoe ver we kunnen komen”, besluit Brouwer die de ruin echt een paard voor de toekomst vindt.

Kim van der Velden

De door opsplitsing tweede rubriek, die in de andere baan door dezelfde juryleden werd beoordeeld, kwam op naam van Kim van der Velden. Zij reed haar vierde wedstrijd met Celieni (v. Florencio) en stuurde de merrie op het debuut in het ZZ-Zwaar naar een score van 63,86%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:

Kür-winst voor Patrick van der Meer en KWPN-hengst Chagall
Amerikaans team ‘oefent’ op Subtop Delft
Eline van Egmond: ‘Totaal niet verwacht’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl