Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer wint met reuzenschimmel: ‘Hij heeft altijd de turbo aan’

Kirsten Brouwer met Everlast-Lindh
Op de Subtopwedstrijd in Den Hoorn maakte Kirsten Brouwer haar wedstrijddebuut met de ruim 1,80 m. grote schimmel Everlast-Lindh (v. Hofrat). Het duo noteerde in de Prix St. Georges de fraaie score van 69,412% en bleef daarmee bijna vier procent voor op de concurrentie.

“Dit was denk ik een heel goed debuut, ik ben er heel blij mee”, vertelt Kirsten Brouwer enthousiast. Ze heeft Everlast-Lindh nu een half jaar op stal staan en na een oefenwedstrijd van twee weken geleden maakten ze nu hun officiële debuut in de ring.

Zonneplek op AC-lijn

Naast hoge cijfers liet het duo ook nog wat punten liggen. “Er zijn nog veel dingen die beter kunnen. Zowel bij het binnenkomen als het afgroeten had Everlast spanning doordat er precies op de AC-lijn een zonneplek was in de baan. En een van de pirouettes was te weinig gezet.”

Speciaal karakter

“Everlast is een heel speciaal paard met een speciaal karakter. Hij is ontzettend heet en best wel eenkennig. Iedereen rijdt net wat anders en het heeft tijd gekost om hem naar mijn hand te zetten. Hij is nu veel sterker geworden en mooier in de bespiering. Thuis begon alles op z’n plek te vallen en hij is nu klaar om mee te gaan.”

Hulpen doseren

Brouwer is vol lof over de inzet van schimmel die eerder in de sport werd uitgebracht door Marjan Hooge en Hergen van Hall. “Everlast is ontzettend gretig en wil alles doen. Hij heeft zo veel looplust. Dat maakt het nog een beetje moeilijk om de hulpen goed te doseren maar hij heeft zeker de goede wedstrijdmentaliteit.”

Even wat anders

Voor Brouwer was de grote schimmel qua maat wel even wennen. “Sultan is 1,63 m en Everlast met zijn 1,80 m. precies het tegenovergestelde. Dat is wel even wat anders. Grote paarden zijn vaak wat trager maar deze zeker niet. Hij heeft altijd de turbo aan”, zegt ze lachend over de negenjarige ruin waarmee ze van plan is de selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen te rijden.

Osse volgt

Maxime Osse kwam niet in de buurt van de score van Kirsten Brouwer maar noteerde ook een score boven de 65 procent. Zij reed HemCell Estados (v. Krack C) met 65,662% naar de tweede plek. Op de derde plek weer een grote schimmel, namelijk Blaze. Deze United-zoon maakte vandaag onder Geert Hofland zijn debuut in de Prix St. Georges, goed voor 64,779% en de derde plaats.

Inter I opnieuw voor Schellekens

Net als vorige week was Imke Schellekens-Bartels niet te kloppen in de Intermédiaire I. Haar proef met Floratio (v. Florencio) werd beloond met 67,794%. Priscilla Schaddelee reed haar Winston naar de tweede score van 63,162%.

Rentree Lord Leatherdale

Na een lange wedstrijdpauze werd reikhalzend uitgekeken naar de rentree van de inmiddels vijftienjarige Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) van Gertjan van Olst. Stalamazone Charlotte Fry reed de goedgekeurde hengst eerder in de Lichte Tour en bij young riders en debuteerde vandaag in de Intermédiaire II. Het duo won weliswaar de gecombineerde rubriek Inter II / Grand Prix U25 maar de score bleef hangen op 61,474%.

Kral wint GP-debuut

In de kleine rubriek Grand Prix trok Carola Kral aan het langste eind. Haar debuut in de koningsklasse met Dancer (v. United) was goed voor 60,05%.

Lievaart slaat dubbelslag

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma die beide gewonnen werden door Robine Lievaart. In de eerste proef reed ze Wantovani (v. Mantovani) naar 64,929% en in de tweede proef naar 63,357%. De rode linten waren voor Loes van Gils met Davinci (v. Van Gogh) met 64,463% en Ophelia Vredevoort en haar twintigjarige Gribaldi-dochter Madelief’s Rayza met 63,214%. Yvette Roelofs mocht in beide proeven de derde prijs ophalen. In de eerste proef reed ze Easter (v. Rhodium) naar 62,786%, in de tweede naar 62,429%.

Hedeman aan kop bij jeugd

In de gecombineerde rubriek voor junioren en young riders noteerde alleen de debuterende junior Bente Hedeman Joosten een score boven de zestig procent. Haar landenproef met de zesjarige merrie Hippy Evitia (v. Briljant) was goed voor 60,682%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook