Ga naar hoofdinhoud

KNHS Indoorkampioenen domineren kür op Indoor Brabant

Lisanne der Nederlanden, hier met Dion Johnson DVB.

Op Indoor Brabant werd gisteravond kür op muziek verreden in de klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht. Combinaties die vorige week scoorden op de KNHS Indoorkampioenschappen presteerden ook nu weer sterk en eisten de zeges op. Bart Veeze won de kür in het Z1, Arthur van Rooij in het Z2 en Lisanne der Nederlanden in het ZZ-Licht.

In de Z1 kür op muziek mochten KNHS indoorkampioenen Bart Veeze en Delgado (v. Oscar) zich als winnaars opstellen. Veeze stuurde zijn donkerbruine ruin naar een uitstekende score van 74,50%. Hiermee lieten zij Jolien van Kollenburg en Da Vinci SVK (v. Vivaldo) ruimschoots achter zich, want deze combinatie was met 70,83% goed voor de tweede plaats. Chantal Nijpjes en Don’t Worry N (v. Johnson) volgden met 70,41% op de derde plaats.

In het Z2 ging de winst op overtuigende wijze eveneens naar een combinatie die zich sinds vorige week KNHS kampioen mag noemen: Arthur van Rooij en de machtige Cupido (v. Johnson) finishten met 76,33% bovenaan, waarmee zij een gat sloegen van bijna vijf procent met de nummers twee: Fieke Houwen en Spielberg’s Cartier (v. Spielberg). Lillian Merx en Darkhill (v. Uphill) legden met 70,50% beslag op de derde plaats.

De kür op muziek in de klasse ZZ-Licht viel in handen van Lisanne der Nederlanden. De amazone had haar Dion Johnson DVB (v. Johnson) er scherp aanstaan en kon met 72,50% de eerste prijs in ontvangst nemen. Wendy van Diessen-Van de Boogaard en Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) mochten met 68,83% aansluiten op de tweede plaats, terwijl Jessica Nijpjes en Balorig Z (v. Balougran Z) met 64,58% bezit namen van de derde plaats.

Indoor Brabant is live te volgen op Clipmyhorse, klik hier voor de livestream.

Klik hier voor de uitslagen van de Z1 kür op muziek.
Klik hier voor de uitslagen van de Z2 kür op muziek.
Klik hier voor de uitslagen van de ZZ-Licht kür op muziek.

Bron: Horses/IndoorBrabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook