Ga naar hoofdinhoud

De Koeyer op laatste moment naar tweede plaats verwezen

Jasmien de Koeyer met Esperanza. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Lange tijd ging Jasmien de Koeyer aan de leiding met haar jonge merrie Esperanza (v. Desperados) bij de Young Riders op CDI Roosendaal. De in Nederland woonachtige Turkse amazone Lina Uzunhasan gooide als een van de laatste combinaties roet in het eten. De leerlinge van Anky van Grunsven reed op haar internationale Young Riders-debuut de winnende score van 71,623% met haar KWPN-merrie Donna Ray (v. United). De Duitse Anna-Christina Abbelen reed haar Fuerst on Tour (v. Fürst Heinrich) naar het derde resultaat.

Vanmorgen liepen verschillende combinaties bij de junioren tegen grote juryverschillen aan, ook bij de Young-Riders was dit het geval.  De jury bij C zag in Jasmien de Koeyer en Esperanza de winnaar, maar haar collega’s gingen hier niet in mee. De Turkse Lina Azunhasan bleef de Koeyer daardoor nipt voor met haar achtjarige United-merrie Donna Ray. De jury bij H en B hadden Azunhasan beide op de tweede plek staan, maar de jury bij C verwees de amazone naar de vijfde plaats. Uiteindelijk bleek haar goede score genoeg voor de overwinning.

Nederlandse amazones

Jasmien de Koeyer en de zevenjarige Esperanza scoorden 71,184% en eindigden daarmee op de tweede plaats. De jury bij H zette de Koeyer op plek 4, de jury bij B op plek 5. De Duitse Anna-Christina Abbelen reed haar elfjarige ruin Fuerst on Tour (v. Fürst Heinrich) naar de derde plaats met een score van 70,351%. Skylar Bos noteerde met de Gribaldi-zoon Black Boy 70,351% en bezette hiermee de vierde plaats. Ook bij deze Nederlandse amazone lagen de plaatsingen flink uiteen, van een eerste plaats bij jury H, een zesde plaats bij jury C en een tiende plaats van de jury bij B.

Met een zesde, vierde en twaalfde plaats eindigde Thalia Rockx uiteindelijk op plek vijf. In het zadel van Verdi de La Fazenda (v. Florett As) reed ze naar een score van 69,430%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook