Ga naar hoofdinhoud

Kürzilver voor Nicole den Dulk: ‘Wally heeft zelfs geen bokkensprongen gemaakt’

Update
Nicole den Dulk met Wallace. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Para-dressuuramazone Nicole den Dulk heeft het EK in Gothenburg afgesloten met een zilveren medaille. Met Wallace N.O.P. (v. Future)  scoorde ze 76,72% in de kür op muziek Grade II. Stinna Tange Kaastrup won het goud. De Deense stuurde haar Gribaldi-zoon Horsebo Smarties naar de winnende score van 77,06%.

Ook in de individuele proef op maandag won Nicole den Dulk al zilver. Toen bleef ze Kaastrup voor en ging de winst naar Pepo Puch uit Oostenrijk, die vandaag in de kür verstek moest laten gaan omdat zijn paard Fontainenoir (v. Florencio) onvoldoende fit was.

Aan werken

Den Dulk kijkt tevreden terug op het EK en haar laatste optreden in Gothenburg. “Vandaag moest ik er best aan werken vond ik. Op een gegeven moment dacht ik: Wally (roepnaam Wallace, red), blijf je er wel even bij want we zijn nog niet klaar,” vertelt de amazone met een glimlach. “Maar na afloop was iedereen enthousiast en het zal er wel heel goed uit hebben gezien. Als je zelf op het paard zit is het gevoel toch vaak een beetje anders.”

Constant en hetzelfde tempo

Vandaag is de slotdag van het EK Para-dressuur in Zweden. “Ik merk dat ik zelf op dag drie ook wel wat vermoeider ben. Normaal heb ik elke dag fysio, nu is het toch anders. Mijn lijf voel ik ook wel een beetje werken. We zijn hier al vijf dagen flink aan het trainen. Ik had niet het gevoel dat Wallace heel erg moe was, maar wel dat hij dacht van ‘ahh, ik ken deze baan en ik doe het rustig aan’. Het voelde alsof ik vandaag iets meer moest doen, maar voor het oog was hij heel mooi constant en met hetzelfde tempo. Dat is bij de para-dressuur gewoon zo’n belangrijk aspect.”

Zelfs geen bokkensprongen

“Ik heb heel goed op mijn muziek gereden. Ik heb de kür dit jaar moeten veranderen omdat er een paar nieuwe onderdelen bij zijn gekomen. Eigenlijk was deze kür voor Bubbels bedoeld, m’n andere paard. Wally loopt hem super en dat zie je ook aan de scores, ik heb bij een jurylid zelfs 82% voor de muziek en choreografie. Ik ben heel trots op Wally. Hij heeft het echt heel goed gedaan en zelfs geen bokkensprongen gemaakt, dat doet hij normaal ieder toernooi wel een keer. Zelfs onlangs op het NK. Hij is top!”, besluit Den Dulk.


Klik hier voor de uitslagen.

Lees hier alles over het EK in Gothenburg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook